Jotain kummallista tapahtui torstaina. Yleensä minulla on tapana mennä töistä kotiin, syödä, lojua vähän aikaa, ja sitten tallille. Torstaina menin suoraan töistä Hipposportiin ostamaan hevoselleni kaulakappaleellisen ulkotoppiksen (ensimmäinen!). Hoidin asian niin, että soitin Hippoon matkalla sinne. Kysyin puhelimessa onko 145cm kaulakappaleellisia toppaviittoja jäljellä, johon Jenny-myyjä vastasi juu. Sanoin, että kunhan ei ole Freedom (silakkamalli), niin otahan semmoinen valmiiksi mulle. Että tulossa ollaan.

Uus takki ja kaikki!

Paikan päällä Jenny oli hoitanut homman juuri niin kuin piti. LISÄKSI UUSI LOIMI ON YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN! KAIKKI LOIMEN MATSKUT OVAT KIERRÄTYSMATERIAALISTA! Pohdin siinä kassalla sitten, että hemmetti, pitäisköhän sillä olla myös sisätoppis, jos se joutuu jäämään jostain syystä sisään, eikä muut hevoset ole lämmittämässä tallia. Silloin voi tulla holotna (=kylmä). Otin siinä lennossa sitten senkin, ei värillä ole niin väliä! Samaan aikaan Hipossa oli asiakkaana joku rouvashenkilö, joka tarkasteli lukuisia loimia, oli levittänyt ne oikein lattialle saadakseen kunnon kuvan kaikista mahdollisista loimista. Arvostan! Kun et ole ihan varma, tutki tarkasti. Itse olen ilmeisesti AINA varma.

No tosiaan sitten ajoin pikaisesti kodin kautta (hain koiran) ja menin suoraan tallille. Miksi? En tiedä, mutta kun sinne saavuin, Hilppa oli juuri tulossa sisään. Sillä oli toisessa takasessa VALTAVA JÄÄTYNYT VERINORO, ristiin toisessa etujalassa sama. Näytti kohtuullisen yököttävältä. Hilppa käveli ihan normaalisti (onneksi), ja talutin sen vesikarsinaan. Huuhdoin verikeon pois, ja alta paljastui kolikon kokoinen reikä, josta pulputti taas verta. Okei reikä ei ollut kauhean iso, mutta se oli turvottanut jalan niin, että näytti ihan siltä kuin jalan luussa olisi kulma. Ihan hirveä! Saman tien aloin pohtia orikatalogia. Tähän jäi treenaaminen! Eikun paksuksi vaan heti keväällä! Samalla kiihdytin itseni pohtimaan tuonko Pullukan takaisin etelään.

No eihän se tässä näytä tietenkään miltään, mutta ihan hirveä se oli.

Mutta kylmällä huuhtomisen jälkeen verentulo lakkasi. Laitoin haavan päälle Animalintexin ja sitten pintelin. Pistin vielä kylmäsuojat molempiin vammajalkoihin 20 minuutiksi. Otin suojat pois ja lähdin kotiin. Tulin takaisin parin tunnin päästä. Jalka oli jo parempi! Siis se takanen. Annoin kipulääkkeen yöksi ja laitoin Animalintexin ja pintelin, ettei haava ala uudestaan vuotamaan. Seuraavana aamupäivänä kävin ottamassa kääryleen pois. Siunattu pakkanen, jalka oli parempi.

Nyt, kolme päivää myöhemmin turvotus on vasta oikein alkanut. Perkule. Kävelee hyvin, mutta APUA silti! Onneksi Mona Wendelin on tulossa keskiviikkona tutkimaan Hilppaa muutenkin. Kai se siihen asti pysyy hengissä. Ja jos se jatkaa saikkua, niin…sitten se jatkaa saikkua. Amen.

Silti, mitäs tykkäätte esim. tästä: Chacco boy

SITTEN UUTISIA! Ylimääräinen Kavioliitto-leiri pienellä porukalla pääsiäisenä Hamulan Wanhan Koulun Tallilla! Päivät: la-ma 3.-5.4. Ratsastusta 5 tuntia, mahtava pääsiäisateria, saunomista, Mimmi-koira, Jemima Sulkakasa-kana ja tietenkin minä paikalla. Hinta 340, on jo myynnissä Hopotissa! Tule jo! Poppana ja poikaystävänsä jo siellä odottavat!

Tule leirille! Me voidaan tuijottaa kun te ratsastatte!