Minua saa silittää käypää taksaa vastaan.

Minua saa silittää käypää taksaa vastaan.

En onneksi itse ole osunut kovinkaan ahneiden henkilöiden uhriksi, mutta valitettavan moni tuttuni on. Ja voi itku se tuntuu pahalta. Määritelläänpä tässä alkuun mitä ahneus minun silmissäni tarkoittaa. Se tarkoittaa sitä, että jokaiselle asialle lasketaan rahallinen arvo. Siis JOKAISELLE.

Otetaan esimerkki 1: Ihminen x on ostanut hevosen, mutta hevonen sairastuu, eikä sillä voikaan treenata vähään aikaan, koska pitää parannella ensin. Ahne ihminen suuttuu myyjälle, sillä hevosella olisi pitänyt pystyä treenaamaan ja kisaamaan JUURI NYT, JUURI TÄLLÄ KAUDELLA. Muuten on mahdollista, että hevosen arvo laskee jne. Myyjän olisi pitänyt tietää, että ähky voi väijyä nurkan takana. Minä tulkitsen tilanteen kyllä ahneudeksi. Miten niin kaikki pitää saada juuri tässä ja nyt heti? Ja ETENKIN hevosten kanssa?

Esimerkki 2: Hevoset seisovat työttöminä tallissa, mutta niillä ei saa ratsastaa, siis edes käppäillä maastossa, ellei maksa. Jos kukaan ei maksa, hevoset jäävät liikuttamatta. Missä järki?

Esimerkki 3: Ratsastajalla ja valmentajalla on kuukausisopimus. Valmennuksia on x määrää kuussa ja summa siitä on y. Valmentaja lähtee matkalle, mutta valmennuksista pitää silti maksaa täysi hinta. En ollenkaan ymmärrä. Jos vuokraajani ei pääse ratsastamaan, en minä häneltä rahaa pyydä. Onko tässä taas joku logiikka, mitä en vaan huomaa?

Esimerkki 4: Ihminen x hinnoittelee oman hevosensa niin korkealle, että ei saa sille vuokraajaa, ja hevonen seisoo seisomasta päästyäänkin. Kuka tässä voittaa?

Ja suosikkini, kaiken huippu, esimerkki 5: Valmennettavan x hevosia ei pidetä tarhassa, vaan hevosten kävelyttämisestä otetaan erikseen rahaa. Moiccu. Ei sanoja.

Sitten joku ihmettelee miksi ihmiset on niin penseitä. No tällaisten ahneiden höyrypäiden takia tietysti! Vähemmästäkin tulee säikyksi! Minut on kasvatettu niin, että kaveria autetaan ja rahaa saa pankista tai työtä tekemällä. En ymmärrä muun päälle. Vai olenko niin kertakaikkisen kelkasta pudonnut, että en vaan ymmärrä nykymenoa? Onko nykyään niin, että kaikesta maksetaan sokkona, eikä oleteta, että kukaan tekee mitään ilman korvausta? Suren. Ja voin samaan hengenvetoon sanoa: ihan varmasti jeesaan ja ilmaiseksi.

Vanha viisaushan menee niin, että mitä parempi ystävä, sitä tiukempi sopimus on hyvä laatia. Näin eripuralle ei jää sijaa. Kaikki on sovittu etukäteen. Kamalaa.