YHTEISTYÖSSÄ: Back on Track

Olin pökrätä kun huomasin kuinka moni kärsii talvisini palelevista sormista! Sehän on hirveää, ellei jopa karmeaa! Eikä vähiten siksi, että kuulun itse ydinporukkaan. Laitoin siis muina henkilöinä arvonnan Faceen, ja hups, sehän lähti vallan käsistä. Palkintona nimittäin olivat Back on Trackin käsineet, jotka sujautetaan varsinaisten rukkasten alle. Koska tämä homma on toiminut minulla, se VOI toimia jollain muullakin. Niinpä päätin syventyä muihinkin Back on Trackin tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Pullukainen silloin, kun hän oli juuri saanut hienon verkkoloimensa.

Toinen totaalisesti talvella jäätyvä osani on tietenkin varpaat. Kuka muistaa, mitä opettaja sanoi, kun oltiin menossa koulun kanssa luistelemaan silloin kampakeraamisella kaudella? LAITTAKAA PUMPULIA VARPAIDEN VÄLIIN! No miksei, mutta paskat se mitään auttoi. Mikähän se idea oli? Että pidetään varpaanvälit kuivina? Kiva ajatus. Kun olin BoT-hanskojen avusta toipunut, tajusin, että hitsi, näitähän on sukkiakin. nehän voi laittaa jalkaan. Ja kas! Väitän kivenkovaa, että eron huomasi! Toki muistutettakoon, että sekä hanskat että sukat pitää laittaa lämpimiin raajoihin. Kylmä hohkaa kylmää, lämmin lämmintä. Meillä tätä edesauttaa lattialämmitys.

Ehkä ihanimmat sukat ikinä!

Seuraava huomiota vaativa osa on pää. Vanhan sanonnan mukaan pään kautta katoaa merkittävä määrä kropan lämmöstä. Uskotaan! Tässä kohtaa tuleekin miettineeksi kypärää. Sen alle ei ihan pipo mahdu, tai jos mahtuu, niin tuntuu kuin vanne puristaisi päätä, ja niinhän se tottavie puristaakin. (Onko muuten kellään muulla eri päivinä erikokoinen pää? Onneksi kypäräni on säädettävää sorttia!) Kypärä – eli mikahäkkispipo on ihan oiva ratkaisu, mutta näemmä muitakin on! anha ystävämme Back on Track on kehittänyt fleecepannan, jonka päälakiosa on verkkoa. Nerokasta! Sitten vaan joku putkihuivi tms. kaulaan.

Ei toimi hirveen hyvin mulla ilman kypärää, mutta kypärän kanssa kyllä.

Jos siellä on vielä joku lukija, joka on vielä tolpillaan, vaikka on syntynyt 60-luvulla, niin kuin minä, niin erinäisiä kolotuksia saattaa ilmetä. Yksi suosittu kolotuskohta on polvet. Talvella etenkin tekee mieli kietaista polven ympärille jotain lohduttavaa. Toinen paikka on selkä. Lähes itken ilosta aina kun näen aluspaidan tai ratsastushousut, joiden selkäosa on KOROSTETTU. Kaikkihan tietävät, että varmin tapa saada selkä jumiin on altistaa se vedolle/vilulle. Niinpä sonnustaudun itse nykyään AINA erityiskunnollisiin kerrastoihin, jotta päällysvaatteet saa olla mitä on. Kerrospukeutuminen rocks!

Alushanskat in person. Kuka sanoo, ettei sormillakin voisi olla tekniset alusvaatteet?

Entäs heppa? Viime viikkoisen Hevosurheilun kiistatta kiinnostavin artikkeli oli Hilpan ravintoneuvoja Elena Aution haastattelu, jossa hän kertoi loimittamisen perusteista. Hänen tietonsa perustuu tieteeseen, ei fiilikseen. Jokainen toki tuntee oman hevosensa parhaiten, mutta ei hevosen omaa lämmönsäätelykykyä kannata ihan turhan päiten tuhota. Se on artikkelin perusteella TODELLA NEROKAS, ja selviytyy yllättävän kylmästä! Esimerkiksi talli, joka on täynnä hevosia, lämmittää aika hyvin, ellei jopa tosi hyvin. Ihan pelkän kauniin ulkomuodon takia ei siis kannata klipata hevosta ja hankkia kalliita loimia, jotka tarhakaveri kuitenkin paloittelusurmaa. Ulkonäkö ei ehkä ole onnistunein peruste klippaamiselle. Mutta hei: tuhlatkaaa ihmeessä, jos parhaaksi näette! Suomi nousuun kulutuksella! En seiso sen tiellä.

Tämä on seuraava tähtäin.

Muutenkin, aikojen saatossa olen tullut pikku hiljaa siihen johtopäätökseen, että jos hevoselle jotain hankin, on sen oltava paitsi hieno, myös hyödyllinen. Pelkällä ulkomuodolla ei mikään esine pääse enää suosikikseni, pitää olla myös funktio! Siksi liputan Back On Trackin puolesta.

Hilppa on toistaiseksi saanut nauttia Back on Trackin tuotteista vain riimun ja verkkoloimen osalta. Sekin on äidiltänsä peritty. Se on kiva laittaa selkään, kun on lihakset olleet töissä. Sitä kohti tässä kai pikku hiljaa mennään! Seuraavaksi haalin Hilpalle varmaankin BoT -satulahuovan. Ei voi olla huono idea laittaa selkään huopa, joka pitää kosteuden pois iholta ja johtaa kropan oman lämmön takaisin lihaksiin.

Nämä kaikki siis, kun olen ensin saanut autoni korjaamolta, jonne se joutui, kun paloi joku suodatinvalo, ja nyt väännän korjaamon kanssa aiheesta VAIHDATTEKO SEN OSAN JA SE MAKSAA TÖINEEN 2300€ vai VIENKÖ SEN OSAN PUHDISTETTAVAKSI JA TE VOITTE TYÖNTÄÄ UUDEN VARAOSANNE YHTEEN PAIKKAAN, 200-30 €. Wish me luck!

Olen tuuhea.