Yhteistyössä Back on Track

Aina välillä, sivulauseessa on taidettu mainita tallikoirat. Se on kuitenkin sillä tavalla, että tallikoira on PALJON TÄRKEÄMPI kuin vaivainen maininta silloin tällöin. Tallikoira on a) voimakas tunnelmanluoja, b) etunenässä ajamassa viralliset villieläimet pois tallin pihasta, c) tervetullut haaste pitkästyneelle tallikissalle. Tärkeä siis!

Valvoja/ylipääjohtaja ja juniorjäsen.

On niitä tallikoiria, jotka ilahtuvat ikihyviksi päästessään tallille. Sehän tarkoittaa sitä, että saa juosta pellolla niin kova kuin sielu sietää. Ja jos hyvä tuuri käy, tallilla on sovelias kolleega, joka haluaa, että sitä ajetaan takaa, tai päinvastoin. Parasta! Sellainen koira on kiva viedä paskaisena kotiin. Kun eläin on huljutettu, se todennäköisesti sammuu kuin saunalyhty. Hevonen liikutettu, koira liikutettu, jes.

Sitten on niitä lemmikkejä, jotka VIHAAVAT tallilla käymistä. Minun rakas rekkuni kuuluu juuri tähän porukkaan. Hevoset on paskoja ja tyhmiä ja useimmat muut koiratkin on tyhmiä. Kissat ne vasta urpoja onkin. Vapaus ei kiehdo yhtään, minun koirani olisi varmaan mieluummin kiinni. Onpahan toisessa päässä hihnaa joku, jota rakastaa. (HUOMHUOM! Maastoon Mimmi lähtee mielellään hepankin kanssa. Ei siis PELKKÄÄ kärsimystä)

Oli koira mikä hyvänsä, on ihan jees, ettei se palele. Toki itsensä pyörryksiin riehuvat eivät varmaankaan palele, mutta ne tönöttäjät palelevat helposti. Etenkin ikääntyneet tallikoirat voivat tarvita paljonkin lämpöä.

Takki sopii sekä pönötykseen että räjähtäviin lähtöihin.
Sivuläpät ovat tarroilla kiinni, joten takki pysyy paikoillaan, vaikka seisoisit tuulessa. T. Mimmi

Koiralle voi tallikavereiden suostumuksella rakentaa vaikka satulahuoneeseen pesän, jossa etenkin eläkelemmikki voi ottaa zetaa sillä aikaa, kun ihminen ja heppa hosuvat yhdessä. Jos pesä ei kelpaa (minun koirani), on koira vuorattava kunnolla.

Testasimme tänään Back on Trackin koirien toppatakkeja menossa. Mannekiineina oli mm. eläkevehnä Mimmi, jonka tehtävänä oli joukkueen johtotehtävät ja murjotus. Mimmille istui 50-senttinen takki kuin nenä päähän, ja kantaja oli selvästi ylpeä asustaan. Takki testattiin myös piehtarointiolosuhteissa, ja hyvin pysyi päällä, eikä mennyt edes vinoon.

Muita mannekiineja olivat setteri Pipsa, jolla oli 60-senttinen pomppa. Se pysyi päällä hienosti, vaikka meno oli paikoin todella kiihkeää.

Takin kattonopeus oli onneksi sama kuin kantajansa.

Nuorin malleistamme oli Liinu, joka on omasta mielestään poliisikoira. Sitä emme tiedä mihin tämä perustuu. Liinulla oli erittäin kova kiire kuvaustilanteessa, joten saimme hänestä vain pari kuvaa. Merkille pantavaa oli se, että takki pysyi menossa mukana ja suojasikin jonkin verran spanielin turkkia, joka on nimittäin haastellinen selvitettävä. Liinun takki taisi olla 40-senttinen.

Mikä näissä takeissa sitten on erityistä? Ne hoitavat samalla tavalla kuin kaikki muutkin Back on Trackin tuotteet. Näin siellä sanotaan: Kaikki Back on Track koirantakit on valmistettu funktionaalisesta Welltex-kankaasta, jolla on lämpöä heijastava ominaisuus. Pitkäaaltoinen lämpösäteily vilkastuttaa verenkiertoa, jolloin lihakset vetreytyvät ja kykenevät parempaan suoritustehoon. Tuotteet sopivat käytettäväksi vammojen ennaltaehkäisyyn, lihasten tulehdusperäiseen kipuun sekä niveloireisiin.

Koiralle on tarjolla myös kokonaan Welltex-materiaalista tehtyjä petejä, jotka voivat auttaa vanhaa tai kivulloista koiraa voimaan paremmin. Mitäpä sitä ei lemmikkinsä eteen tekisi!

Takkia voi säätää edestä myös tiukemmalle, jos ei meinaa pysyä mukana. HUOM! Kuvassa Liinu PAIKALLAAN.