Näin taitavaan menoon tarvitaan äärimmäiset vatsalihakset. (Not!) Kuva: Mari Stendahl-Juvonen

Muistan keuhkonneeni joskus, että käyn Murharyhmässä jumppaamassa, ja olen siis kovakuntoinen akka. No juu, se oli silloin se! Paljon on vettä virrannut sen jälkeen ja ymmärryskin lisääntynyt. Ihmettelin vähän, kun olin vuosi sitten puolen vuoden aikana kuusi kertaa kipeänä. En ollenkaan tajunnut, että jos on stressissä, ei pidä harrastaa vielä stressiäkin kovempaa liikuntaa. Tilanne meni niin pahaksi, että hetkittäin jumpassa meni muisti. Olin niin liikunnan huumassa, etten tajunnut, että ei minusta tämän parempaa ratsastajaa ehdi edes tulla tällä tahdilla, koska kuolen. Nukuin huonosti, olin ylikierroksilla. Onneksi jossain vaiheessa tajusin jarruttaa.

Oli niin ihana ajatus, että kun jumppaan kuin hullu, olen satulassa kuin Buddha. Noh, ainakin lihosin jonkin verran, kun jumppakierre poikkaistiin, että sinänsä olinkin. Sittemmin, luultuani huono-unisuutta vaihdevuosiongelmaksi, sain selville, että olenkin vakavasta raudanpuutteesta kärsivä ihminen, jonka D-vitamiinitkin ovat aika alhaalla. Tällä yhdistelmällä olin yrittänyt urheilla! Onneksi olen hengissä.

Nyt olen siis ottanut iisimmin, ja se näkyy mm. siinä, että toisinaan hengästyn ratsastaessa alkuun aika paljonkin. Se menee kyllä ohi, mutta hämmentää alkuun. Osittainen syypää voipi olla (kuulemma) kilpirauhasen vajaatoiminta, joka sekin saattaa johtua siitä pirun raudanpuutteesta. No, point being: ensin pitoisuudet kuntoon, sitten vasta kroppaa rääkkäämään!

Itse ratsastaminen sujuu nykyään ihan kivasti, sillä olen onnistunut saamaan Hilpasta keskimäärin aika herkän. Sillä ratsastaminen on hirveän kivaa, ja minun tekee mieli tehdä kaikki mahdollisimman oikein. Siksi mm. vatsalihakseni kipeytyivät maanantain, kun innostuin menemään paljon harjoitusravia. (Sitä ei olla Hilpan kanssa hirveämmin menty, olen antanut hänen kehittää ensin jotain selkälihasta tms.) Oli ihanaa tuntea terve kipu vatsapanssarissa! Ihan kuin olisin taas löytänyt pakkini.

Nyt siis toimeen, kaverit.

Sain veikkaudella ja vääryydellä jankattua teillekin special price for you -tyyppisen tarjouksen Core Challenge-verkkokurssiin, jonka aloitan maanantaina, niin kuin TEKIN! Hinta on 38€, mutta siihen sisältyy myös Booty Challenge (norm. 28,90), jolla saadaan kesäksi kunnon räystäät! Miten homma toimii?

Laita meiliä Valmennuskeskus Huippuun osoitteeseen nia-maria.grohn@vkhuippu.fi ja paljasta sinne salakoodi KAVIOLIITTO. Näin olet mukana haasteessa!

Tsempataan toisemme pyykkilautavatsoiksi! Ohjelma pysyy verkossa toukokuuhun asti siltä varalta, että satut jäämään koronan tai jonkun muun taudin alle.

Tämä kuva Pullukasta ja Hilpasta kannustakoon teitä upeisiin suorituksiin! Kuva: minnelii_