Suomenhevosen selässä!

Mitä luulet, suomenhevonen, voitkohan antaa anteeksi, että vietin viikonlopun mökillämme Hämeessä, enkä ollut Kunkkareissa Ypäjällä? Ymmärrän, jos olet suivaantunut. Olin vähän minäkin. Me ihmiset vaan ollaan sellaisia hölmöjä, että toisinaan häslätään ja buukataan kaksi asiaa samalle viikonlopulle. Nyt kävi näin. Anteeksi vielä!

Koska karma hoitaa hommat himaan, kävi viikonloppuna näin: seisoin tuolin päällä (selvin päin!) ja ripustin juhlavaloja kattoon, kun tuoli jostain syystä romahti allani, ja lensin päistikkaa ketoon. Löin pääni, käteni ja oikean lonkan. Makasin hetken maassa ja mietin: mitä vaan, paitsi aivotärähdys, kiitos! Ja pyyntöni kuultiin. Vastapainoksi lonkkaani tuli kolmas pakara. Siihen tuli NIIN VALTAVA patti, että se luokitellaan meillä päin pakaraksi. Sävy tosin muistuttaa ukkospilveä. Ja voin kertoa, että se on aavistuksen hellänä. Arvatkaa huviksenne missä luulette ei-hevoskavereideni mielestä näin käyneen? Tallilla tietysti! Mutta enhän minä siellä murene, vaan tallin ulkopuolella.

Tyttäreni myös. Hän ajoi taannoin sähköpotkulaudalla rotvallin reunaan ylähuuli edellä, ja irrotti siinä tohinassa itseltään kaksi sormen kynttäkin. Yäk. Hampaat tuli ylähuulesta läpi. Mitä kaikki luulivat? Että hevosten kanssa sattuu ja tapahtuu! Mutta ei. Minä ja tyttäreni, me olemme turvassa tallilla.

Viikonloppu ilman hevosia oli muuten melko virkistävä. En edes muista, milloin olisin viimeksi sellaisen viettänyt. Mikä parasta, ratsuttajalta tuli viesti, että Hilppa oli ollut mitä mukavin pieni hevonen. Tilasin hänet siitä hyvästä ensi viikolla kahteen kertaan! Kokeillaan, jos ratsuttajakuuri toimisi Hilpalla.

No niin, nyt kun en ole kolmeen päivään ollut tallilla, alankin hieman kiihtyä. Olen jo sopinut tunnit tiistaille ja sunnuntaille ja haravoin mahdollisuuttani osallistua monté-ajokurssille. Ja kohta kutsuukin jo Puolan ratsastus-jooga-mindfullness-viikonloppu! Kauan eläköön hevosihmisen elämä. Tämä ON parasta.

HIlpan kämppiksenä oli viime vuonna vielä suokki nimeltänsä Pirskatti <3