Minulla on suunnitelma, enkä pelkää käyttää sitä.

Minulla on suunnitelma, enkä pelkää käyttää sitä.

Luin ystäväni facebook-sivulta, että hän on asettanut ratsastukselleen tavoitteita. Ei kai se ole niin tavatonta, jos on nuori ja kiihkeä, mutta jos on uusiohevoshullu perheenäiti, se kuulostaa aivan mahtavalta. Ja painotan, että kyseessä en missään tapauksessa ole minä. Sehän tässä surullista onkin.

Kerran elämässäni, kauan kauan sitten, hieman alkuräjähdyksen jälkeen, olin juoksukoulussa. Valmentauduin maratonille ammattilaisten silmän alla. Se oli luonteelleni vierasta, olenhan vätys. Salaa se oli kuitenkin ihanaa, koska minulla oli tavoite ja joku vaklasi koko ajan, että myös teen jotain asioiden eteen. Toki yritin luistaa, useinkin, mutta luojalle kiitos luontaiset lahjani olivat niin suuret, että en jäänyt kiinni. Matkan varrella päätin, että en viitsi edes ryhtyä kokonaiseen maratoniin, koska siitä palautuminen kestää näillä kilometreillä niin pirun kauan. Tyydyin juoksemaan muutaman kerran puolimaratonin. Siitä jäi ihan hyvin eloon. Noihin aikoihin olin hyvässä kunnossa ja niin edespäin.

Nyt on sitten paineita asettaa itsekin itselleen tavoite. Mihin tähdätään? Millä panostuksella?

Jos tavoitteita ei ole, vätystely vie helposti voiton. Pikkusen maastoon hiippailemaan ja noin pois päin. Jos nyt määrittelen, että tavoitteenani on saada hevosen ratsastettavuus paremmaksi ja oma istuntani rennoksi, on reeneihin panostettava.

Tällä hetkellä ainakin pyrin tekemään näin:

1 kerran viikossa ratsuttaja ratsastaa Pullukalla 1/2 tuntia.

1 kerran viikossa koulutunti, minä ja Pullukka.

1 kerran viikossa estetunti.

1 kerran viikossa juoksutusta eteen-alas.

1 kerran viikossa maasto, jos käyn valoisan aikaan, alku- ja loppukäynnit myös maastossa, ehkä kiipeilyä.

1 kerran viikossa vuokraajaa tuuppaa koulua.

Ja sitten on se lakisääteinen vapis.

Noilla eväillä pitäisi jo saavuttaa jonkun valtakunnan tasapaino. Rahaa ainakin menee niin perkeleesti. Keväällä pitänee siirtyä kahden viikon suunnitelmiin, tuleehan mukaan laukkamaastot. Kuvaan voi myös astua puomipelleily.

Tällä viikolla takana on jo hikikoulu ja hevosta onnellistuttanut estetunti. Normiviikosta poiketen hypätään myös lauantaina. Se sopii Pullukalle.

Miten te teette? Kertokaa mikä toimii!