Kakkahuumorin ystävät.

Kakkahuumorin ystävät.

Juttelin tänään työkaverini kanssa, joka taivasteli miksi en pidä autoani siistinä. Tai miksi en imuroi joka päivä, jos minulla on koiria. WHAT? Arvaatte varmaan, että kyseessä oli mies. Tuskin kukaan nainen innostuu kiillottamaan autoaan jatkuvalla syötöllä. Otin pikaisen katsauksen omaan autooni. Hups. Ulkokuorta ei tietenkään edes lasketa, koska loska. Sisällä on takaloosterissa vanha riimu (varaosa), joitakin edesmenneitä suitsien osia (varaosia), isäni vanhat ratsastussaappaat (varalla), ainakin yksi likainen satulahuopa jne. Takapenkillä on HIEMAN virttynyt viltti, joka estää koiria kiehnäämästä hiekkaisia tassujaan nahkapenkille. Toisaalta, jos jätän lemmikit hetkeksi autoon, ja niiden jalat ovat kurassa, voin LYÖDÄ VETOA, että nä käyvät pyyhkimässä likaisilla käsillään kojelaudan, etupenkit ja keskikonsolin. Tullessani takaisin autoon ne ovat tehneet pesät etupenkille. ”MOI.” Jotain voisi ottaa päähän. Minä olen tottunut.

Joskus muinoin haaveilin autosta, jossa laitan lemmikit takaloosteriin. No kas, nehän hyppäsivät sieltä liukkaasti takapenkille. Menin kauppaan ostamaan verkkoa siihen väliin. ”Kyllä ei tuohon malliin ole sellaista verkkoa.” No eipä tietenkään. Ja jos olisi, toinen koira varmaan ottaisi zetaa takapenkillä verkko kaulassa.

Kerran kävi vekkulisti. Olin jostain syystä pessyt autoni sisältä ja ulkoa, huolellisesti. Ehkä siksi, että eräs työtoverini kulki kyydissäni töihin. Ihmettelin kovasti kun hevonkakan haju ei kuitenkaan häipynyt. Ehdin matkailla autolla melko pitkään, kunnes kaivelin takapenkin ovien taskuista jotain. Ja kas: sieltähän löytyi kokonainen hevosen kakkapallero! Voi kyllä siinä nauru maittoi! Koira oli tietysti talvella löytänyt ”pallon” tallin pihasta ja ottanut sen mukaan autoon. Siellä se oli sitten sulanut kivasti oven ”taskussa”. Enhän minä sitä imuroidessa hokannut. Eräs toinen työkaveri kysyi kyytiini tullessaan ”tarttuuko tämä haju vaatteisiin”. Vastasin ”ei”, vaikka itse asiassa toivoin, että tarttuu, koska se oli tosi tyhmä työkaveri (entinen). Näin toimii aikuinen hevosharrastaja!

Ajankäytöllisesti haluaisinkin kysyä kohtalotovereilta, että missä välissä te pesette autonne/kotinne/itsenne? Meikä menee monesti aamusella tallille, yhdeksi töihin, pääsen kuudelta, kaupan kautta kotona seiskan pintaan, ruokaa apinoille, koirat ulos ja kas, kellohan on kymmenen. Niin että mihin kohtaan se kasvonaamio? Tai silitys? Entäpä konmarinointi?

Noooo, eikö sitä aikaa tule lisää sitä mukaan kun valo lisääntyy? Ja hei: se tapahtuu huomisesta lähtien. JEEEEEEEEE!