Myö <3

Myö <3

Terveinen koirien pelkäämöstä! Kello on 20.35 ja uudenvuodenraketit vol 1 on juuri päättynyt, kohta alkaa kai sitten vol 2. Toinen haukkuu niin kuin olis sota, toinen tärisee kuin tärisijä. Tärisijä on doupattu rauhoittavilla ja myöskin kääritty johonkin mystiseen kapaloon, jonka tulisi rauhoittaa, mutta ei tunnu toimivan meillä. Odotan siis malttamattomana huomista!

Tässä telkkarin huutaessa (pakko pitää täysillä ettei raketit kuulu niin kovaa) ja koirien panikoidessa tulee mietittyä syntyjä syviä. Päätinkin listata tähän asioita, joiden olisi hyvä muuttua ensi vuonna. Aloitan muutoksen itsestäni.

1. Mitä jos mietittäisiin hevosta ennemmin kuin muuta materiaa? Otettaisiin selvää onko hevoselle hyvä, että se klipataan ja loimitetaan, jos se hikoaa kerran viikossa jonkun verran. Pohdittaisiin kuinka paljon se oikeasti tarvitsee kaikkia mahdollisia lisäravinteita tai väkirehua. Mietittäisiin vielä kerran sitä, että hevonen on laumaeläin, ja yritettäisiin antaa hepalle se olo. Vaikka menisi loimi rikki.

2. Yritettäisiin harrastaa yhdessä! Pyydettäisiin ja annettaisiin apua. Koko hevosshow on paljon kivempaa, kun sitä tekee porukalla. Moni tarvitsee apua, mutta ei uskalla pyytää, koska pelkää leimautuvansa nuijaksi. Apua tarjoava ei taas halua leimautua besserwisseriksi. Siivotaan toisten kakkoja ja kannetaan puomeja. Se on hyvä asia.

3. Lakataan kirjoittelemasta ihmisistä ikäviä asioita nettiin. Hevostalli.net kuuluu niihin paikkoihin, jossa ihmiset jostain syystä haluavat haukkua toisia, mutta arvatkaa mitä: tutkitusti sekä kirjoittajalle ETTÄ kohteelle tulee asiasta paha mieli. Jos siis haluat pitää mielesi hyvänä, älä jauha paskaa hötönetissä. Jos on pakko haukkua joku, tee se niin, että kirjoitat sen, mutta et lähetä tekstiä koskaan. Pelkkä haukun kirjoittaminen helpottaa.

4. Ratsastus on harrastus. Sen pitää olla hauskaa. Jos se ei ole, tee jotain. Vaihda paikkaa, valmentajaa, hevosta tai asennetta.

5. Jos tekee mieli hankkia jotain (hevonen, traikku, loimi, suitset, satula tms.), hanki se. It’s only money! Kaikki menee kumminkin. En ole koskaan tavannut ihmistä, jonka puhdas säästäminen tekisi onnelliseksi. Siis ettei osta sillä mitään. Sen sijaan olen tavannut lukuisia ihmisiä, jotka roihahtavat onnen ilmiliekkeihin, kun ostavat jotain idioottimaista, kuten hefosen.

6. Jos joku alkaa tilittää, että ratsastaminen on vaarallista, sano, että niin koko elämäkin. Ihan kamalan vaarallista. Miksei siis nauttisi joka hetkestä? Anna mennä! Ja täysillä.

7. Jos intuitio sanoo jotain, joku on pielessä tai oikein. Kuuntele ituitiotasi, se on viisas. Jos se sanoo ”älä tee sitä”, niin älä tee. Jos se sanoo, että hevonen on kipeä, se tod.näk on.

8. Melko moni ihminen on oppinut ratsastamaan ilman Animoita, Kingslandeja tai käsintehtyjä saappaita. Sinäkin pystyt siihen!

9. Jollet pysty olemaan ystävällinen ihmisille, ole sitä edes eläimille. Ne eivät ole tehneet sinulle mitään.

10. Pyri eroon ihmisistä, jotka huonontavat tunnelmaa. Se on oikeutesi. Kaikki muu on velvollisuutta.

 

Parasta hevosvuotta 2016! Kyllä se siitä taas lähtee.

 

t. Katja, Pullukka ja Hilppa

Tällaista sen menon pitää olla! Kuvassa Vilma ja Metu ja Harri ja Ilona.

Tällaista sen menon pitää olla! Kuvassa Vilma ja Metu ja Harri ja Ilona.