karvat

Terve taas. Olin kolme päivää huonolla tuulella. Arvatkaa ratsastinko silloin hyvin? Kappas, en. Otti niin paljon pannuun, että estehevonenkin rupesi kieltämään. Varmaan nauroi koko matkan heinäkasalle. ”Siitäs sait, sinä kireäpipoinen vanha tyttö.”

Luettelen nyt asiat, jotka ottivat ns. kupoliin:

1. Satula, jonka takapaneelit ovat hiertäneet karvaan koloset. (Tiedän, semmoista sattuu talvisaikaan, mutta ärsyttää se silti.)

2. Satula, jonka haluan vaihtaa, mutta ei ole rahaa. (CWD ilmestyy uniini.)

3. Hevonen, johon saan katsekontaktin yläkautta. (Kai se on parempi kuin ei kontaktia lainkaan.)

4. Hevosen takapää, joka on kuin sukkahousut tuulessa. (Ei juuri ainakaan alla, jos missään muuallakaan.)

5. Maasto, joka on liian kova/liukas laukkaamiseen. (Maastossa laukkaaminen on ainoa asia, joka on molempien mielestä kivaa.)

6. Aurinko, joka ei paistanutkaan. (Senkin paska.)

7. Suitset, joita kukaan ei pese. Eikä satulaakaan. (Vaadin vanhaa kunnon hoitajakulttuuria takaisin.)

8. Hevosen karva, jota löytyy jopa työpaikaltani ja lähikaupastani. (Minä vien niitä sinne. Tänään kävin ilman satulaa metsässä. Siniset housuni olivat maailman valkoisimmat sen jälkeen, mutta onneksi kostoksi housuistani oli jäänyt myös sinistä väriä hevoseen. Hah.)

9. Hevosen toinen etukenkä, joka oli jäänyt johonkin. (Eihän tämä setti muuten olisi täydellinen.)

10. Rahatilanteeni, joka vaatisi keskikokoista ässäarpa-voittoa. (Tosiaan se satulahomma ja pari muuta juttua.)

11. Tukkani, jonka malli alkaa olla niin huono, että se on parhaimmillaan, kun olen ottanut kypärän päästä. (Tämä siksi, että kampaajani poksahti superjulkkikseksi oltuaan Vuosia nuoremmaksi -ohjelmassa kampaajana, eikä hänellä ole yhtään vapaata aikaa ennen elokuuta. Ei näin saa tehdä ihmisille.)

12. Vaatteeni, jotka ovat niin virttyneitä, että valokuvaajat kiinnostuvat niiden läpi kulkevasta valosta. (Ei tarvinne selittää.)

13. Autoni, jonka kattoikkunaan tuli reikä, koska siihen iskeytyi moottoritiellä meteoriitti. (Saattoi olla jääpuikkokin, mutta reikä siihen kumminkin tuli, ja nyt olen ajanut kolme viikkoa jätesäkki kattona. Ilon aiheena mainittakoon, että Claes Ohlsonilta saa erityisvahvaa jeesusteippiä, jolla jätesäkki pysyy kivasti paikallaan. Voipi olla, ettei edes irtoa, kun uusi kattoikkuna asennetaan.)

14. Finni naamassa tässä iässä. (47)

15. Se, että olen loputon valittaja. (Nyt vasta ottaakin päähän.)

Jos jonain päivänä paistaa edes aurinko, saatan unohtaa nuo muut kohdat.