”Kuka tuli?”

Toista viikkoa on nyt pienperhe ollut Hästbackassa, ja alan jo tottua. Kaksi kertaa päivässä tallilla käynti ei ole enää ihmeellistä. Olen oppinut olemaan odottamatta mitään, kunhan etenen vaan. Lääkkeet tepsivät jos ovat tepsiäkseen, ruokavalio toimii jos on toimiakseen. Minä en voi kuin hankkia kaikkia näitä ja toivoa parasta. Tilanne on nyt ihan valoisa, pikkujätkän veriarvot ovat taas normaalit! Se on jo yhden hurraan paikka, mutta keuhkot ultrataan vielä huomenna. Merkillepantavinta oli verikokeen ottotilanne, koska sehän oli aika vauhdikas. Pienellä hevosella oli yks kaks kavioita ylt’ ympäriinsä, ja ainakin neljä neulaa meni rouva lääkäriltä kunnes saatiin osuma, ja tavaraa ulos. Yllätyin omasta väkevyydestäni kaiken tämän voimankoitoksen keskellä. Olen yllättävän vahva, kun tilanne sitä vaatii!

”Olen huumorimiehiä!” Kuva: Anu Kekkonen

Veri saatiin talteen ja iltapäivällä tuli iloinen uutinen: veriarvot normaalit. Jes! Melkein kun olisin itse onnistunut jossain! Nyt pitää saada vielä Pullukka taas nimensä veroiseksi, mutta ensin tsuumataan onko hänen vatsassaan kasvamassa seuraava polvi. Jos on, sitten jatketaan ruokavaliolla. Jos ei, otetaan lääkekuuri suoliston eheyttämiseksi. Taaskin voin ilokseni todeta, että vaikka rouva näyttää vähän pahalta, hän on virkeä ja elinvoimainen ja korvat sojottavat etukenossa.

Hilppa-polo on palannut arkeen. Ratsuttaja kävi kokeilemassa miten yhteistyö sujuu. Vanhat päänviskomiset taitavat olla jo mennyttä Hilppaa, mutta ihan valmis GP-ratsu se ei vielä ole. Ensi viikolla aletaan kiipeillä mäkiä ja laukkailla pellolla. Lihaksia peliin!

Hän niin asianmukaisena siinä.

Omat ratsastukset on kyllä nyt jääneet melko vähälle. Priorisointi on toisinaan viisasta, ellei jopa aina, ja tällä kertaa kipeä pienperhe on vienyt voiton. Ehtiihän sen Hilpan kanssa hosua tuonnempanakin.

Elämän monimuotoisuus näyttäytyy toisinaan kovinkin kirkkaasti. Eilen illalla tohotin suoran Elämäni biisi -lähetyksen Helsingin Kansalaistorilta ykköset päällä, tänään olin yltä päältä paskassa hinkkaamassa tallia puhtaaksi. Siistiä tuli! Molemmista.

Huomisen ultran jälkeen luonnollisestikin raporttia tulossa!