Polo ja sisar ”hento” valkoinen.

Onpa kiva huomata, etten muistanutkaan miten ärsyttävää on, kun hevosella ei ole kaikki kunnossa. Hilpan takakinttu on siis edelleen pökkelönä, toisesta etujalasta puuttuu kenkä, toisesta kavio leviää miten sattuu jo yli kengän jne. Kenkähommat lespaa toki siksi, että kengitys siirtyi laiduntamisen johdosta ja yksi oli irti jo laitsalle lähdettäessä. Kesäjuttuja!

Tähän mennessä tapahtunut: olen kävelytellyt Hilppaa, ja imppari (iiiso turvotus) on laskenut aina siitä noin puoleen. Käveleminen ei ole Hilpan mielestä kivaa, koska vuohiskuoppaa kirveltää. Ymmärrän häntä. Olen silti yrittänyt kärsivällisesti selittää Hilpalle, että hänen parastaan ajattelen.

Välillä on kylmäilty tassua. On ilo hoitaa hoitomyönteistä hevosta! Ei mitään pullikointia eikä remuamista. Rakkaudellista hengittelyä kautta linjan.

Auts.

Rivin hoitoon on sen seitsemäntoista konstia, johtuen siitä, että yhdellä auttaa yksi konsti, toisella toinen. (OTETAAN VASTAAN HYVIÄ VINKKEJÄ!) Toistaiseksi olemme saaneet parhaita tuloksia tulehdukseen sulfalla. Sen lisäksi olen desinfioinut rivin kunnolla, kuivannut sen, ja laittanut pihkavoidetta. Siihen päälle lampaanvillakääre. Ei se ole tilannetta ainakaan pahentanut.

Riviä olisi hyvä hoitaa kahdesti päivässä, mutta en ole ihan niin reipas. Tallillle on kuitenkin 20km matkaa. Sorit siitä!

Käytiin lapsen ja lapsen tyttiksen kans Keravalla katsomassa Purkutaidetta! Teen muutakin kuin hevostelen!

Lomaa vietän tänään (kuin) viimeistä päivää. Olen huomannut, etten ole ollut töissä, mutta miksi on silti sellainen olo, kun olisi koko loman tehnyt JOTAIN töitä? En ymmärrä. Arki on järjestäytyneisyydessään hyvä asia, mutta aikataulut ärsyttää. Ei vähiten siksi, että olen aina myöhässä. Ja olen jatkuvasti jonkun suuren idea äärellä, joka tarvitsisi AIKAA kehittyäkseen, ja se sotkee kaiken muun toiminnan. Summa summarum: sekavaa eloa!

Ensi viikon tiistaina tulee kengittäjä, ja sitten pitäis pikku hiljaa alkaa Hilpankin kanssa urheilu. Viikonloppuna on jo podcast-kolleegani Teemu Ahteen tuntikin, jota innolla odotan. Ja toki tulevia podcastejakin!

Käykää kuuntelemassa ne 10 podcastia, jotka on jo nikkaroitu ja kertokaa mielipiteenne, niin voimme todeta, että jaa, mutta me tehdään näitä silti näin. Jihuu!

Otos kesäisestä eloonjäämiskamppailusta. Kuva: Mari Stendahl-Juvonen