Hetkinen! Olen aasi, miksei minua mainittu?

Olin pari viikkoa sitten kaverini tallilla hauskuuttamassa ihmisiä, kun siellä vietettiin iloista perhepäivää. Käytännössä paikalla oli perheitä, joista lapset kiihkoilivat innoissaan hevosten, ponien, alpakoiden, pupujen ja pillimehun kimpussa. Äidit taivastelivat sitä, kuinka kauan siitä on kun on viimeksi ratsastanut ja että pitäiskö alottaa taas. Isät taas havainnoivat kiiluvin silmin, kun ohjelmanumerona oli jousiammuntaa hevosen selästä. Ihan oikeaa inkkarimenoa, siis! Tai no, näillä hyväkkäillä oli satulat, mutta silti! Ammuskelevat ukot olivat aivan innoissaan, ja syystä. Yksi kaveri kertoi villiintyneensä täysin, ja on nyt jo hevosharrastuksen syvässä päässä. Perusti aiheen tiimoilta sivustonkin: miehetratsailla.fi.

Haastattelin porukkaa ja sitten siirryttiin hupiosioon. Kansa sai komentaa minut tekemään asioita hevosen kanssa. Suoriuduin seuraavista: maailmanympäri (kääntyminen hevosen selässä toisin päin ja takaisin tulematta alas), naistensatula, takaperin ratsastaminen, helppo C-kouluradan tynkä ja sokerina pohjalla SATULASSA SEISOMINEN. Olen voittaja! Osasin kaikki! Olen lasten sankari!

Hevosen nimi: Tupsu. Maltillinen eläin!

Ennen kuin hinauduin alpakkatarhaan tuijottelemaan pitkäripsisiin, kauniisiin silmiin, kävin myös ravimiehen kyydissä. Hevosena oli joku, joka oli melkein nimeltään Vennamon Veikko, mutta ei ihan, ja sovittiin, että saan käyttää tätä nimeä. Hieno suomenhevonen yhtä kaikki. Veikon kanssa kurvailtiin ympäri peltojen ja samalla juteltiin kuskinsa Nykäsen Petrin kanssa. Nykäsen Petrin tallissa asuu semmoinen supertähti kuin Kiripassi. Petri tuumasi, että Kiripassi on tehnyt jo niin paljon, että on syytä antaa Vennamon jatkaa uraa lasten kyydittäjänä. Hyvin osasi!

Petri ja Veikko.

Maksimaalinen arvostus tallin pitäjä Ninalle, joka jaksaa keksiä koko ajan jotain uutta. Ei ratsastuksen ole pakko aina olla pelkkää koulu-, tai esteratsastusta, se voi olla vaikka mitä kivaa! Ja jos siinä samalla voi rakastaa alpakkaa, on homma ns. kunnossa.

The Alpaks! Sydän!

Tämä paikka on oivallinen kohde tupsujalkojen ja ponien ystäville: Lähderannan talli.

Tervetuloa antamaan rakkautta ylen.