Yhtenä päivänä olin niin törkeä, että suihkutin hevoseni jalkoja letkulla. Hevonen repäisi itsensä irti tangosta niin, että riimu meni atomeiksi. Korvasin hetken aikaa vanhaa riimua hienolla nahkariimulla. Vika oli ainoastaan siinä, että nahkariimu oli noin seitsemän numeroa liian iso. Mutta hieno!
Löysin sittemmin tallissa jo pitkään naulakossa roikkuneen, vanhan riimun, joka ei kyselyjen perusteella ollut kenenkään. Riimu on ruma, mutta siinä on vielä rumempi, sähkönsininen karvapinnoite nenän päällä. Eikä tässä vielä kaikki: karvan päällä lukee EXPENSIVE! Ai että tätä huumorin määrää!

Eilen menin tallille, kun Expensive oli jo otettu sisään. Silmäni kiiluivat, sillä olin ostanut ison pullollisen hevosshampoota, enkä pelännyt käyttää sitä. Oudon väriseksi itsensä hieronut hevonen saisi kokea, miltä tuntuu taas olla valkoinen. On muuten jännä fiilis hangata hevosesta vihreää väriä pois!

Koska tallimme on laadultaan huippuluokkaa, veden lämpötilaa saa säätää. Näin ollen Expensive suorastaan nautti pesusta. Ennen kuin hankin hevosshampoon, kyselin kavereilta millä kopukan voi pestä. Joku sanoi, että kimojen ihan ykköspesuaine on Fairy. Ens kerralla kokeilen sitä. Myös Sinolia kehuttiin. Sinolia? Ulkoisesti? Se kuulostaa urheilulliselta.

Tänään odotan innolla kohtaamista Expensiven kanssa. Näkyykö valkoista enää missään?

Ens kerralla alkaa karmea harjoittelukausi. Jos nimittäin hevonen saa irronneen kengän tilalle uuden. Siitä sittemmin.