Keskiviikkoaamuna vähän ihmettelin, että miksi minut jätettiin karsinaani, vaikka kaikki muut hevoset saivat mennä ulos. Heinäkin ehti loppua jo puoli tuntia sitten. Tässähän mahahaava häämöttää ja ähky ja puhku. Melko vastuutonta, mietin. Kurkin siinä sitten ovesta ulos (jättivät sentään tv:n eli oven auki) ja katselin mitä sieltä tulee. No, Katja tuli vähän ennen kymmentä ja huuteli jotain väsynyttä. Minä siihen, että hei kuule, nyt vois vähän katsella miten näitä hevosia hoidetaan. Katja ei ottanut kuuleviin (liian pieniin) korviinsa, vaan laittoi tylysti riimun päähäni ja talutti käytävälle. Sitten talliin tuli toinenkin nainen, ja jotain tuttua siinä oli…ai niin, tuohan kävi sen pienen telkkarin kanssa meillä silloin, kun olin viimeksi äitiyslomalla! Taisi olla lääkäri! En ollut vielä synnyttänyt, ja hän katseli sillä pikku teeveellä vatsani sisään. Ihmiset olivat tuolloin hyvin iloisia, ja nytkin näytti olevan myönteisyyttä ilmassa. Mukavaa!

Siinä sitten kurkkivat taas ihme putkilolla sisuksiini, ja olin hieman hämmentynyt, koska hmmm… ehdin toivoa, että SINNE tulisi joku ihan muu kuin lääkärin joku pötkylä. No mutta, tämä lääkäriksi tosiaan osoittautunut ihminen totesi, että keltarauhanen on oikealla ja kohtu hyvässä vedossa. Kiima ei vielä ollut iskenyt, sitä odotellaan ensi viikolle. Silloin kuulemma muutan pois. Toivottavasti uudessa paikassa on hyvännäköisiä jätkiä! Ja nuoria! Tykkään nuorista miehistä.

Toimenpiteen jälkeen Katja huljutti henkilökohtaiset alueeni, ja minusta se tuntui kivalta. Katja myös harjasi, tai no, harjasin itse itseni, mutta Katja piti harjaa. Niin me nykyään tehdään, koska Katja harjaa niin usein väärin. On kätevämpää tehdä niin, että itse liikun harjan ympärillä miten parhaaksi näen. Muita ihmisiä kuulemma naurattaa moinen temppuilu. Itse koen sen mielekkääksi. Katja jo haukottelee nykyään.

Moni on kysellyt tuleeko minulle ikävä Katjaa, kun muutan pois. Tuleehan se. On se ollut kyllä tosi reilu aina ja Katjan lapsi ratsasti viime Horse Showssa minulla jo ihan hyvin. Katja oli tosi ylpeä meistä ja lupasikin jo silloin, että jos hoidetaan Amateur Tour hyvin, niin saan varsoa. Sitä arvostan yhä. Tyttäreni Hilppa on jo itsenäinen nuori nainen ja kaipaan jotain, jota hoivata. Ensi viikolla matkustan kohti tätä mahdollisuutta. Kerron sitten millainen paikka se on!