Vieraileva tähti: LAPSI kävi tallilla ja Hilpan selässä!

Alkaa vihdoin näyttää siltä, että pääsemme Hilpan kanssa etenemään! Ensinnäkin Hilpan ratsuttaja on kuulemma saanut korjattua itsensä ja tulee huomenna käymään. Toisinnäkin satulahomma näyttäisi juuri nyt aika hyvältä.

Vaihdoimme siis satuloita yhden kolleegan kanssa, pyöreä tamma, jolla on myös painon kanssa haasteita. Ainakin äkkiseltään satula näytti istuvan ihan hyvin. Myöskään Hilppa ei remponut, teutaroinut tahi pullikoinut. Asia hyväksyttiin hiljaisuudessa.

Koska sitten oli niin onnekas hetki, että minä satuin juuri olemaan taas muutaman päivän edes lähes terve, buukkasin heti oppitunnin Hilpalle ja minulle. Ajaksi sovittiin perjantaina (eilen) 9.30. Sanoin Opelle, että ei mitään huikijumppaa nyt, sillä itse olen vielä vähän toisaikainen. Sovittiin, että mennään rauhassa. Harjoittelimme POHKEENVÄISTÖÄ. Voi itku, miten hienosti se meni! Hilppa tajusi jo pelkästä painonsiirrosta mihin piti siirtyä. En olisi ikinä uskonut, että se ymmärtää noin pienestä! Eikä siinä mitään, mutta sitten tehtiin sama RAVISSA. Voi ihme, se onnistui silloinkin, monta kertaa! Sitten alkoi pientä hevosta kaiketi uuvuttaa, sillä alkoi rämäkkä päänviskonta. Se hieman haittasi tarkkuutta. Etenkin kun viimeinen tehtävä oli mennä toinen pitkä sivu laukkaa ja toisella pari askelta väistöä. Huhhuh! Siinä oli pienellä hevosella ja sen hieman isommalla ratsastajalla iso homma.

Harjoitusten päätteeksi Hilburger kuitenkin ravasi jo ihan fiksuna ja malttoi olla rempomatta. Sanoin hälle, että tunnin päästä on hammaslääkäri, ja sen jälkeen hampaat ei muuten kelpaa tekosyyksi pään riuhtomiselle.

Ja kas, sitten tulikin lääkäritäti ja tuikkasi Hilpalle päiväkännit. Tuumasin, että tässä ollaan nyt jo koomisen samiksia hevosen kanssa. Viime vuoden lopulla hoidin nimittäin omat hampaani kuntoon ja tänään illalla olen lähdössä Radiogaalaan, jossa tuskin lasiin syljen. Siinä vaiheessa Hilppa onkin varmaan jo selvinnyt omasta tuiteristaan.

Kas näin kiltti ja tuttu lääkäritäti hoiti Hilpalle taas Hollywood-hymyn!

Hampaista löytyi jonkin verran piikkejä, mutta ei sudenhampaita. Tilanne korjattiin ja nyt on hyvä. Neiti pantiin omaan laatikkoonsa selviämään.

Ja laihdutusuutisia! Oltuaan pari viikkoa päätimme luopua kuonokopasta. Syy: ilmaa kerääntyi jostain syystä pieneen hevoseen niin paljon, että se oli iltaisin sisään tullessa kuin pallo, eikä syönyt. EI SYÖNYT! Juoksuttamalla pierua tuli n. 15 kilometriä. Niinpä siirryimme konstiin 2.0. Siinä Hilppa muuttaa parin paino-ongelmaisen aikuisen hevosen kanssa samaan tarhaan. Koetarhaus suoritetaan huomenna aamulla. Saas nähdä!