KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: if.fi/henkivakuutus

Aina ei suju näin hyvin.

Mitä jos rakkaimmasta harrastuksestani tuleekin minun kohtaloni? Moiset mietteet ovat käyneet mielessä varsinkin tänä vuonna, kun entinen ratsastusvalmentajani kuoli tapaturmaisesti Etelä-Afrikassa. Ensimmäiseksi ajattelin, että auto-onnettomuus tietenkin. Sitten kävi ilmi, että onnettomuus oli sattunut hevosten kanssa. Valmentajani oli työskennellyt koko elämänsä hevosten kanssa, ja silti kävi näin. En voi sanoa, että olisi ensimmäinen kerta, kun mietin oman harrastukseni uhkia.

Hevosten kanssa touhuaminen on vaarallista. Hevonen painaa usein yli 500 kiloa, ja sen pakorefleksit eivät tarkista onko tiellä ketään. Jos hevonen hätääntyy tarpeeksi, se pakenee ja alle jäävät ne, jotka sattuvat kohdalle. Hevonen ei koskaan tähtää ihmiseen, mutta kovat kaviot voivat saada pahaa jälkeä aikaiseksi vaikka vahingossakin. Myös hevosen selästä voi humpsahtaa melko yhtäkkiä vaikkapa maneesin seinään. Se sattuu.

Minä olen harrastanut hevosia käytännössä koko ikäni. Hevoshulluksi poksahdin ihan vahingossa, kun isäni muutti hevostallin naapuriin ja vietin siellä viikonloppuja. Yhtäkkiä huomasin istuvani kaikki päivät hevosten seassa niiden laitumella. Sitten alkoi sinnikäs jankkaaminen: haluan alkeiskurssille. Parin vuoden kuluttua jankkaamiseni palkittiin ja pääsin kuin pääsinkin hevosen selkään. Loppua ei ole näkynyt. Tänä päivänä omistan kaksi hevosta ja kolmas on tulossa. Harrastus on järkyttävän hintaista, mutta tekee niin onnelliseksi, että se on sen arvoista. Perheeni ei aina ymmärrä tätä. Siksi on tärkeää, että he eivät jää maksumiehiksi, jos jotain sattuu.

Tässä on sentään turvaliivi, mutta ei sekään kaikelta suojaa. Etenkään lapsiani, jos minulle sattuu jotakin.

Hevoshulluuteni sai uuden vivahteen, kun lapset syntyivät. Rämäpäisenä riskinottajana tajusin, että en voi enää viilettää kuin huomista ei olisi. Samoihin aikoihin ystäväni avomies kuoli. Ystäväni jäi yksin kahden pienen lapsen kanssa. Kävi mielessä, että toivottavasti henkivakuutus oli kunnossa. Ifin henkivakuutuksen pariturva on hyvä ratkaisu avio- ja avopareille. Toisen kuollessa vakuutusmäärä maksetaan kokonaisuudessaan kuolleen osapuolen edunsaajille. Mikäli molemmat vakuutetut kuolevat samanaikaisesti, pariturvana otetun vakuutuksen korvaus maksetaan puoliksi kummankin edunsaajille. Näin kertoo Ifin henkivakuutus. Vakuutusmäärän voi päättää itse. Pienikin summa on parempi kuin ei mitään.

Hevosharrastus on vaarallinen laji, mutta keskimäärin ihmiset kyllä kuolevat ihan muihin asioihin. Syöpä ja verenkiertoelinten sairaudet ovat yleisin syy. Ja huhuista huolimatta henkivakuutuksen saa, vaikka olisikin jo sairastanut syövän! Lisää infoa vakuutuksen ottamisesta saa kätevimmin täältä: if.fi/henkivakuutus.

Ratsastuspiireissä puhutaan halvoista henkivakuutuksista. Niitä ovat kypärä ja turvaliivi, mutta ihan oikeakaan henkivakuutus ei välttämättä ole kallis. Ifin henkivakuutus on Suomen edullisin.  On totta, että kunnon varusteilla vahinko on usein pienempi. Putosin itse hevoseni selästä viime kesänä ja sain elämäni ensimmäisen aivotärähdyksen. Maatessani Jorvissa tarkkailussa tajusin, että oli vain hyvää tuuria, että olen vielä tässä kuuntelemassa verhojen takaa kuuluvia valituksia.

Sinuna tarkistaisin tilanteeni nyt! Tästä linkistä pääset alkuun: if.fi/henkivakuutus