”Ei mulla oo mitään vikaa missään” -Hilppa

Pihkasen Saija kävi tutustumassa Hilpan häntään. Mikä se sellainen Saija on? Saija on se nainen, joka on kehittänyt Solheds-merkin, siis ne kaikki tuotteet, joilla hoidetaan hevosen (koiran ja kissan myös) ihoa ja karvaa. Saija on itse biokemian maisteri, ja kiinnostui kehittämään eläimille suunnattuja ihotuotteita, koska koki tarvitsevansa sellaisia. Ja kun osaamista löytyy, niin ei kun tuumasta toimeen! Kaikki kehittämänsä tuotteet Saija on kokeillut ensin itseensä. ”Mitä hevonen ei kestä, sitä et kestä itsekään. Tästä lähdetään!” Kaikki Solhedsin tuotteet onkin tehty puhtaista luonnon raaka-aineista.

Lähdettiin liikkeelle Hilpan hännästä. Hilppa on hangannut häntäänsä jo talvella. Mikä eteen?

”Tutkin aina koko hevosen. Hilppaa ei näemmä ole kovin paljon syöty, mutta häntä on vähän tuommonen. Hännän iho kuitenkin joustaa vielä, ja se on hyvä merkki. Jos iho ei jousta, on se merkki tulehduksesta. Jos nuori hevonen kutisee, on odotettavissa, että se ei ainakaan vähene vanhetessa. Sitä voi kuitenkin hoitaa pesemällä häntää kerran viikossa sitä rauhoittavalla Derma 1 -shampoolla, ja laittamalla siihen muulloin Derma 2:sta (Calming serum).”

Kun kysyn mistä kutina johtuu, Saija sanoo, että syitä voi olla lukuisia, niin kuin ihmiselläkin. ”Kutina on tyypillinen oire erilaisille ihotaudeille, jossa syy voi olla loistartunta, allergia, ulkoiset ärsytystekijät, vamma ja/tai tulehdus. Tulehduksen voi puolestaan aiheuttaa lukuisa joukko erilaisia mikrobeja (sieni, hiiva, bakteeri, virus). Tieteellinen yleisnimi näille ihotaudeille on dermatitis.”

Iho-oireita voi aiheuttaa myös aurinko. Moni muistaa suojata hevosen vaaleanpunaisen turvan aurinkovoiteella, mutta harva hoksaa, että vuohisetkin voivat kärventyä auringossa. Solhedsin aurinkosuojalla (Derma 7) saa sitäkin hoidettua. Palamisen tuloksena voipi olla se vanha kunnon rivi.

Saija tutkii Hilppaa ja toteaa, että onpa ihanan hyvässä kunnossa tissit! Ei ole syöty ollenkaan. Onpa kiva! Ja miksikö se on niin kiva? Koska hevosen ihon kunto vaikuttaa sen koko vastustuskykyyn! Iho on hevosenKIN suurin elin. Ja huom! Jos hevosen iho kuumottaa jostain kohtaa, on siellä jotain meneillään. Hyvin usein kyseessä on allerginen reaktio johonkin.

Derma 2:lla hoidettiin Hassun Hirven häntää.

Kesäihottumaa pidetään kauheana mörkönä, joka on este iloiselle elämälle. Sitä voi kuitenkin hoitaa. Se on hyönteisten aiheuttama reaktio, joka tietty ilmenee kesäisin. Itse kesä ei muutoin liity asiaan mitenkään. ”Kaikki hankurit eivät ole kesäihottumaisia,” sanoo Saija.

”Hevosenomistajat on hauskoja, ne jaksaa rullailla pinteleitä vaikka maailman tappiin, mutta ihoon ei viitsittäis tuhlata kymmentä minuuttia. Ja pientä tilkkaa hyvää tekevää ainetta. Minähän olen kehittänyt nämä aineet niin pitkälle, että tippa riittää! On riittoisaa tavaraa.” Saija on omistautunut asialleen. Myös korvat ja silmät voi turvallisesti hoitaa Solhedsin tuotteilla. Kavioitakaan ei ole unohdettu.

Solhedsin aurinkosuoja muuten Hipposportissa nyt sopuhintaan!