Sama homma yhdellä toisellakin! Oikealla ja vasemmalla SAMA HEVONEN, P. Fredricsonin H&M All in. Kuva: Hippson.se/Privat och Tomas Holcbecher

Muistan joskus sanoneeni, että ”jos sieltä tulee pieni heppa, myydään se pois ja ostetaan isompi”. Niin varmaan. Kun Hilppa syntyi, se oli ihan tavallisen kokoinen. Yksivuotisnäyttelyssä se oli pienehkö, mutta ihan samassa sarjassa paini muiden FWB-kavereidensa kanssa. Sitten se täytti 2v ja aloitti kasvamisen sivusuunnassa. Korkeuteen ei enää satsattu, mutta leveyteen senkin edestä. Tässä vaiheessa meinasin hätääntyä ja ehkä hätäännyinkin. Voi saakeli, miksi olen itse 175, josta 3/4 jalkoja?

Hilppa tuli kolme ja oli yhä pieni. Eihän se äitinsäkään mikään mastodontti ole, 160,5, mutta jos nyt edes sellainen korkeus saataisiin, niin hyvä.

Viimeksi kun mitattiin, Hilppa oli edestä 155 ja takaa 157 (155-157 -kasvu muuten tuli kahdessa viikossa). Saattaa hyvinkin olla, että se kasvaa vielä viitisen senttiä. Silti välillä tuntuu siltä, että apua. Olenko liian iso hevoselleni? Oikein niuhot ihmiset ovatkin sitä mieltä, että olen. Kyse ei ole pituudesta, vaan painosta. En mitenkään jaksa uskoa siihen kyllä. Ennemminkin pituuteni hämää. Pääsenkö asianmukaiseen asentoon pienen hevosen selässä? Tuleeko avuistani älyttömät? Voinko häiritä hevosta?

Moni on kommentoinut, että ”hevosesihan on poni”, ikään kuin en itse tajuaisi sen kokoa. Niinhän se on, paitsi ettei ole poni. Se on pieni hevonen, joka on rungoltaan kuitenkin syvä ja leveä. Kokeilemani quarter-hevoset ovat olleet hyvinkin samankokoisia. Eikö niillä ratsasta aikuiset miehet? Entäs islanninhevoset? Eikö ne istukin selässä melkein ristiselän päällä? Tuskin koko issikkaharrastusta olisi edes olemassa, jos se olisi hevosista ihan kauheaa. Issikkameno ei ole kovin tunnettu raaoista otteistaan.

Voin melkein luvata, että en myy Hilppaa koskaan. En ole koskaan tuntenut yhtään hevosta näin hyvin. Se on maailman kiltein ja ystävällisin ja parhaimmillaan jo saakelin kiva ratsastaa. Voiko tämä liitto olla väärin? Ei kai. (AINOASTAAN RAHAHAN VOI ESTÄÄ MINUA HANKKIMASTA LISÄÄ HEVOSIA)

Nyt sitäpaitsi aloitan huomenna 10 vai oliko se 11 viikon hevoshierontakurssin, joten kehen sen kaiken tiedon tuhlaisin, jollen pieneen, ihanaan, itsekasvattamaani hevoseen? Joo, kiitos, ei tarvitse vastata <3

Eikö ollakin Pederin kanssa kuin kaksi Marjattaa? Kuva: Mari Stendahl-Juvonen