Otsikko johtaa harhaan. Voi se kai joillain olla noinkin, mutta hiljaa sisimmässään jokainen hevosenomistaja on aina vähän huolissaan. Erityisen huolissaan sitä on tietysti, jos hevonen ei ole kunnossa. Se ei onneksi tällä hetkellä ole tilanne, vaan olen itse yhä flunssassa. Sekin tosin asettaa haasteita. Kuka vahtii hevostani?

Olen siinä määrin laiska hevosenomistaja, etten juurikaan murehdi miten se voi. Luotan ammattilaisiin, asuuhan se kuitenkin täysihoidossa. Eiköhän ne sieltä viestittele, jos jotain sattuu. Meidän tallilla hevoset ovat koko päivän ulkona, joten ei niillä yleensä suurempaa hätää ole.

Nyt tilanne on hieman toinen! Olen aivan hiljattain vasta päässyt oman pikku hevoseni selkään, ja toki innostunut asiasta ihan kertakaikkisesti. Koin suorastaan, että alkoi sujua. Sitten tulee tämä, totaalinen stoppi. Pakko yrittää levätä, sillä torstaina lennetään taas Lissaboniin ja sitä kautta pikkubussilla Monte Velhoon. Ei voi reissussa olla puolikuntoinen! Mutta siis Hilpan selkään en tietenkään laske tässä vaiheessa ketä hyvänsä, vaikka se tuskin tulisi hullua hurskaammaksi siitäkään. Ainoa vaihtoehtoni onkin ratsuttaja-Pauliina, jonka harteilla kaikki toivo lepää. Mitä jos Pauliinalle ei sovikaan? Hilppa lihoaa vielä entisestäänkin (mikäli mahdollista) ja sen karvapeite repeää. Reissun jälkeen minua odottaa pelkkä talja.

Tähän väliin puhelu, itkuisena.

Pauliinalle käy. Voin lähteä rauhallisin mielin sekoilemaan dressagen parissa. Nyt ongelmani tiivistyvätkin enää siihen, onko minulla riittävästi puhtaita ratsastusvaatteita ja kuinkahan kylmä on Portugalin talvi. Ja että noinkohan yskä talttuu ja pamahtavatkohan korvani koneessa. Toki sekin mietityttää, että mitä jos en osaa mitään. Haittaako se? Niissä maisemissa – tuskin.

Kesästä muuten sen verran, että jos Suomen Virallinen Kavioliittoleiri Keiteleellä kiinnostaa, on päivämäärät nyt lyöty lukkoon: 15.-19.7. Lisätietoja tippuu kohta!

Tuolla kohta!