Katso estehevonen loikkaa!

Katso estehevonen loikkaa!

Jaa mutta ollaanhan meillä ratsastettukin! Ettei vaan täällä lojuta ja silitellä varsoja. Siksihän meillä on myös tämä Tyttönen, Virkaa Tekevä heppa (alla, yläkuvassa Pullukka). Häneen tutustuin jo jokunen vuosi sitten ensimmäisen kerran, kun neiti oli juuri saapunut maahan. Hän tuli Puola-nimisestä maasta. Kovin oli silmät ymmyrväisinä ja nuori oli mieli ja ruumis hänellä. Silloinkin käväisin selässä, kun jotkut villiksi ounastelivat ja itse olen uskaltavaa sorttia. Kiltti oli. Hyvätapainen.

Nyt tämä kiltti ja hyvätapainen on ollut meillä maaliskuun puolesta välistä. Aluksi hän vieroksui jarruja, mutta tottui sittemmin niiden käyttöön. Myös kaasua ja kääntäviä apuja ollaan neuvottu ymmärtämään erillisinä neuvoina. Hän on tajunnut täysin. Onnen päiviä olemme viettäneet! Hevo on myös siitä passeli, että sopii sekä äidille, että tyttärelle. Siitähän se ensimmäinen nujakka sitten tulikin, että kuka saa hypätä. Olin aikuinen ja annoin lapsen loikata ensin.  Tässä todistusaineistoa:

Ihan kivastihan se siinä sompasi. Ei rumempaa jälkeä tullut. Kyllä tämä risusavotan tai käymälän puhdistuksen voittaa! Jopa sen kuvaaminen, vaikka siitä aina noottia saankin.

Itse kokeilin myös hevoisen hyppytunnelmaa. Voitte vertailla kumpi on taitavampi:

Tämä vt-Tyttönen on oikein kiva yleishevonen, mutta kieltämättä esteiden kohdalla haikeus lyö päälle. Onhan Pullukka kuitenkin Ihan Oikea Estehevonen. Ei se, miten isoja loikataan, vaan miltä se tuntuu. ERILAISELTA, HIENOLTA. Laitetaanpa tähän vielä vertailun vuoksi Pullukan hyppäämä pikkujuttu:

On ne kivoja, hevoset. Ehkä jonain päivänä uskallan laittaa tänne jonkun kisavideonkin, mutta en nyt. Ensin harjoittelen vähän, t. Katja 46v.

Ihan oikea este ja ihan oikea hevonen! Kuvassa Pullukka ja emäntänsä.

Ihan oikea este ja ihan oikea hevonen! Kuvassa Pullukka ja emäntänsä.