Tämähän oli ihan pelleilyä tosielämään verrattuna. Kuva: Nelonen Media

Tämähän oli ihan pelleilyä tosielämään verrattuna. Kuva: Nelonen Media

Niin kuin Hevosurheilussa kirjoitin, todelliset Selviytyjät löytyvät lumisesta/loskaisesta Suomesta. Aloinkin saman tien pohtia, millaisen konseptin tästä saisi luotua. Ei kun ohjelma pystyyn vaan! Se menisi näin:

  1. Kerätään kilpailuhenkisiä hölmöjä kasaan, vaikkapa 16 kappaletta. Miehiä ja naisia ja kaikkia siltä väliltä. Toinen porukka reenaa ravureita, toinen ratsuja. Loimienkuivatushuonetta ei ole.
  2. Valitaan kuvauspaikka. Sehän on luonnollisestikin mahdollisimman vaikeassa paikassa keskellä peltoja ja metsiä niin, ettei aura-auto ainakaan viikoittain pääse kohteeseen. Kuvausajankohta sydäntalvi, mahdollisimman pohjoisessa. Lumivaatimus min. 50cm.
  3. Talli on vanha ja putket jäätyvät heti kärkeen. Kylmää, mutta sentään juoksevaa vettä saa lähimmästä talosta, joka on 300 metrin päässä. Käytössä on 10 l:n ämpärit, ei kärryjä. Taloon kuljetaan lumeen tamppaututta polkua pitkin.
  4. Tallin ovi jäätyy toisinaan kiinni. Isolla porukalla ryskyttäen sen saa kyllä auki.
  5. Hevosten kuivikkeet ovat pressun alla pihalla, ja ovat jäätyneet kokkareeksi.
  6. Heinä on paikoin homeessa, terveitä paalejakin on, ne selviävät tutkimalla. Uutta heinää saa hyvällä tuurilla/suhteilla/jollain muulla, millä.
  7. Kengittäjä eivät löydä kohteeseen ja kun löytävät, eivät suostu kengittämään, koska on liian kylmä. Selkä menee.
  8. Tarhojen aidat kaatuvat tykkylumen ansiosta ja varsat karkaavat kirkonkylälle, joka on 4 km:n päässä.
  9. Auto ei käynnistykään/jää hankeen juntturaan. Tarktoria odotellaan vuorokausi.
  10. Voittaja on se, joka jää eloon.

Ideana on siis tehdä tallia ja treenata ravi- ja ratsuhevosia ulkona. Kuukauden pestin jälkeen olisi kisat molemmilla. Varsat pitäis olla tässä vaiheessa valmiita kärryjen eteen/ratsutettu. Ihmisruokaa on pakkasessa, sitä saa sulattaa parhaakseen katsomalla tavalla, mikroa ei ole. Varusteina ovat pilkkihaalari ja kumisaappaat, jossa huopasaappaat sisällä. Kumisaappaassa on reikä, mutta sitä ei löydy. Se vaan vuotaa. Päässä on kypärä. Käsissä on poronnahkahanskat, jotka jäätyvät ohjien ympärille koukuiksi.

Tervetuloa mukaan! Kokeile rajojasi! Voittaja saa palkinnoksi saunan lämpömittarin ja Ässä-arvan! Lisäksi internet repeää liitoksistaan, koska kaikki hevosihmiset tietävät paremmin, miten homma pitää hoitaa.