luckyluke

Eilisestä tekstistä tuli palautetta miehiltä. Että mitäs yleistät, ollaan mekin täällä. Se on taivahan tosi, te niin olette täällä. Teitä on vaan aika paljon vähemmän kuin meitä akkoja. Tai no, ehkä ravipiireissä on toisin päin. Miksi kirjoitin hevosnaisista oli se, että kuulun heihin. Osaan kertoa mitä on olla hevosnainen. En osaa kertoa millainen on hevosmies. Tai kokeillaan osaanko!

  1. Jos hevosmies harrastaa kouluratsastusta, hän on homo, etenkin jos harrastus on luiskahtanut ammatin puolelle. Ja varsinkin siksi, että muuten naiset taistelisivat hänestä kynsin hampain. Epäilen, että homous on defenssi. Kouluratsastusta harrastava mies on naisen paras ystävä. Ei koira tai kissa.
  2. Jos hevosmies harrastaa esteratsastusta, hän on naistenmies. Tämä faktatieto perustuu siihen, että olen nähnyt yhtenä vuonna kuinka Horse Shown aikaan ulkomaiset mies-esteratsastajat pamahtivat Sikaribaariin ja lähtivät sieltä hotelliin eukot kainalossa. Yhdelle olisi ollut useampikin nainen tarjolla.
  3. Ravimies on leppoisa perheenisä. Tämä fakta perustuu siihen kun olin viime kesänä Joensuussa Kuninkuusraveissa ja tutustuin muutamaan ravimieheen. He olivat perheellisiä ja mukavia.
  4. Tallilla mukana olevaa miestä ei lasketa hevosmieheksi, vaikka hän taluttelee, siivoaa kakkoja, lastaa, satuloi, kuskaa ja suihkuttaa hevosen.
  5. Laukkahevosilla ratsastava mies on jockey. Jockeyt ovat hirveän pieniä miehiä. Niitä on Suomessa tosi vähän.
  6. Hevosia kauppaava mies on huijari. Jos mies myy useamman kuin kaksi hevosta, hänet lasketaan hevoskauppiaaksi ja huijariksi. Etenkin jos hän tienaa kaupoilla yli 70 euroa.
  7. Valmentava hevosmies on auktoriteetti, vaikka hänellä olisi hame tai bikinit päällä. Jopa nukkuessaan.
  8. Hevosmiehet ovat kaikki joko entisiä, tulevia tai nykyisiä juoppoja.
  9. Jos hevosmies ei tajua hevosta, häntä ei lasketa hevosmieheksi.
  10. Hevosissa ja miehissä on jotain samaa. Ainakin komeissa.

Menikö ihan nappiin? Ei mitään korjattavaa?

Vekkulina ihmisenä latasin tuohon yleisimmät olettamukset. Ihan kuin hevosmies ei voisi olla vaikka lentokapteeni tai kirurgi, tai miksei iskelmälaulaja tai bussikuski. Kyllä voi. Hevosmies voi olla myös hetero, homo tai kaikkea siltä väliltä. On aivan uskomatonta kuulla, että hevosmiehet (tai -pojat) ovat joillain talleilla huonommassa asemassa kuin muut. Ei sellaista pidä sietää. Hevosmies on mies parhaasta päästä. Tykkäähän se hevosista.

kentauri