Eräälle kaverille kävi kutakuinkin näin: hän osti uudenkarhean auton, iloitsi. Ilo loppui lyhyeen, sillä auto levisi melkein heti. Korjaamiseen meni monta tonnia. Miten ystävä ratkaisi oneglman? Osti tietenkin hevosen. Näin!

Meiltä hevosnaisilta ei rohkeutta puutu. Ollaan valmiita kyseenalaisiin päätöksiin alta aikayksikön. Se pitää kivasti hereillä! Keräsin tähän muutaman hevosnaisen järkiratkaisun. Kommentteihin voi kaikin mokomin lisätä omia kokemuksia!

  1. Hevosnainen menee kokeilemaan hevosta. On ostohousut jalassa. Kokeilee hevosta. Se on a) väärän värinen, b) väärää sukupuolta, c) aivan eri, kun mitä haetaan. Hevosnaisen ratkaisu: – Otan tämän.
  2. Hevosnaisella on ollut karmea työpäivä. Ihmiset työpaikalla ovat hitaita ja tyhmiä. Lisäksi käy ilmi, että palkat ovat myöhässä, koska pankit ovat lakossa. Mitä tekee hevosnainen? Ostaa uuden satulan. Kivasti virkistää!
  3. Hevosnainen on jostain oudosta syystä raskaana. Hän odottaa ihmislasta. Tilanne on uusi. Hevosnainen ei anna vatsan häiritä, vaan jatkaa ratsastamista lähes kivuliaaseen loppuun saakka. Maastolenkillä vastaan tulee hirvi. Hevosnainen ihailee: onpa iso ja hieno hirvi. Hevonen on vanha ja viisas, vähän korahtelee vain. Yks kaks hirvi aloittaakin hyökkäyksen. Hevonen ja hevosnainen pakenevat ja pääsevät karkuun talon pihaan. Hirvi jää kakkoseksi. Hevosnainen näyttää hirvelle keskisormea ja ostaa kotimatkalla uuden loimen.
  4. Hevosnaista korpeaa oma ratsastuskyky. Homma ei vaan tunnu etenevän millään. Hevosnainen ratkaiseen asian tilaamalla netistä kolme uutta satulahuopaa.
  5. Hevosnaisen parisuhde on tulehtunut. Rakkaus ei enää roihua, kireät välit heijastuvat jopa perheen koiraan. Parisuhteen toinen puoli ei arvosta muka rahaa- ja aikaavievää ratsastusharrastusta. Etenkin, kun hevonen on yhtenään telakalla, eikä sillä pääse edes ratsastamaan. Hevosnainen ratkaiseen tilanteen ostamalla uuden hevosen, parisuhteelta salassa toki. Niin hevosnainen luulee. Yhtäkkiä asunnossa onkin enemmän tilaa hevosnaiselle ja hänen koiralleen. Kuuden kuukauden päästä hevosnainen tajuaa, että mies taisi lähteä.
  6. Hevosnainen ajaa autolla 30 tuhatta kilometriä vuodessa. Hevosnainen vaihtaa auton järeämpään, jotta voi tarvittaessa vetää kahden hevosen koppia. Hevosnaisen dieselkulut pompsahtavat noin tupliin, sillä uusi maasturi vie lähes 20 litraa sadalla. Hevosnainen on onnellinen, koska auto on järeä ja tukeva.
  7. Hevosnainen lähtee Keski-Eurooppaan hevoshuutokauppaan seuramatkalle VAIN KATSELEMAAN.
  8. Kun hevosnainen lähtee juhliin, kukaan ei tunnista häntä. Hänen perässään kulkee glittervana. Aamulla sängyn vierestä lötyyy katkennut rakennekynsi ja irtoripsi. Hevosnainen on tosielämän Tuhkimo. (Ei ole sattumaa, että sanasta Tuhkimo löytyy sana KIMO.)
  9. Jos työpaikalla on tulipalo, lakkovaroitus ja ilmiriita, hevosnainen jatkaa hommiaan as usual. Jos hevosnaisen hevosella on jalassaan turvonnut jänteenseutu, hevosnainen romahtaa.
  10. Hevosnaiset keksivät kerrospukeutumisen jo kauan ennen kuin ihmiskunta keksi pyörän.