Hyvää joulua! T. Hilppa

Kun kroppa pettää ja mieli harhailee, on jäljellä enää toivo. Olkoon siis tuleva vuosi suosiollinen hevosnaiselle vaikkapa näin:

  1. Henkilölle, joka haluaisi päästä hevosten läheisyyteen, mutta ei ole vielä siinä onnistunut: Olkoon tuleva vuotesi niin täynnä hevosia, että alkaa väsyttää.
  2. Henkilölle, joka käy ratsastustunneilla ratsastuskoulussa: Olkoon istuntasi vertaansa vailla. Loksahtakoon apusi oikeisiin uomiin niin, että hevonen odottaa peräänannossa jo karsinassa. Tulkoon tunnin päätteeksi ennemmin iloitku kuin ilopissa.
  3. Henkilölle, joka maastoilee: Olkoon säät suosiolliset tahi vaatetuksesi sovelias tahi molempia. Vieköön polku aina yhä ihanammille niituille ja pysyköön hirvet omissa porukoissaan.
  4. Henkilölle, jonka hevonen irrottaa kengän per viikko: kasvakoon kenkä kiinni kavioon niin, ettei se meinaa irrota edes kengittäjän toimesta. Mikäli kengän on kuitenkin irrottava, olkoon se sellainen tapahtuma, että kavio säilyy ehjänä ja kenkä löytyy heti.
  5. Henkilölle, joka pitää tallia: älkööt sähköt menkö kertaakaan talven aikana. Älköön putket myöskään jäätykö.
  6. Henkilölle, jonka hevosen loimet ovat aina riekaleina: laskeutukoon loimen päälle mystinen rauhan teflon, joka estää sitä repeämästä ja pitää sen puhtaana.
  7. Henkilölle, jolle voittaminen on tärkeää: tulkoon menestys ja sen mukanaan tuoma lisäkiihko. Pysyköön kisakaveri tikissä koko kauden.
  8. Henkilölle, joka kasvattaa uutta polvea: syntyköön varsa ajallaan ja oikein päin. Olkoon kaviot ja jalkojen asennot normaalit ja imemisrefleksi kunnossa. Pysyköön rodokokki kaukana ja emänsä hengissä. Sillä pötkii jo pitkälle.
  9. Henkilölle, joka opettaa meitä juntteja: olkoon mielesi tyyni kuin Buddhan, kun me tädit vingumme ja jankkaamme ja huudamme ”ai miten se meni? en tajunnu.”
  10. Henkilölle, jolla on oma hevonen: säilyköön toimeentulosi, jotta saat pidettyä hevosesi.

Hyvää joulua ja ihania satulahuopia!