No niin, tervetuloa seuraamaan jännittävää testiajoa! Bombers kielentilallisen kuolaimen päätin hankkia lähimarketistani Hipposportista (jonne näitä voi tilata myös!), kun muuan ystäväni kehui sen maasta taivaaseen. Näin helpolla minut saa mukaan kaiken maailman hullutuksiin. Toki, jos hevosella on massiivinen kieli ja yhtäkkiä se saakin vapaasti hillua, on apu suuri. Hilpan kohdalla en suoraan sanoen huomannut käytössä juuri mitään eroa. Tai no, ehkä Hilppa VÄHÄN vähemmän pyrki painamaan kädelle. Tai sitten osasin kerrankin itse olla käteni kanssa sopiva. On silti kiva, että taas on kaapissa yksi uusi kuolain, jotta vaihtelua tulee harrastettua kunnolla. Sehän on tunnetusti hyvä asia, jotta paine ei aina kohdistu samaan kohtaan.

Kielentila is the word.

Vaan sitten kuulkaa vihdoin sain sovitettua sitä porontaljaa! Katariina Cozmeihan lähetti sen meille jo joskus neljäsataa vuotta sitten, eikä olla ehditty asian päälle muka aikaisemmin. No, parempi myöhään kuin myöhempään! Tänään lykkäsin taljan Hilpan selkään. Se sai ensin nuuhkia mistä on kyse, sitten se sanoi OK, ja lätkäisin karvan selkään. Karva karvaa vasten. Hilppaa kiinnosti asia hirveän vähän, sillä maassa oli vielä heinää. Asetin koulusatulan paikoilleen, ja sitten vain hihnaa kiinni ja hommiin! Täältä muuten ruåtsalaisten kova hehkutus taljasta.

Not kinosted, syön.
Barclayn koulupenkki ei varmasti koskaan ole kokenut vastaavaa!

Epäilin, että haittaako melkein pyllyn päälle ulottuva taljanlieve jotenkin, mutta ei. Unohdin saman tien, että tässä mennään taljan kera. Hilppa oli tosi kiva kaikin puolin, oli se sitten taljan tai minun ansiota. Tai jonkun muun. Voipi olla, että vireystaso oli passeli, koska muut hyppäsivät.

Jännästi sitä näyttää vähän humalaiselta, kun vain toinen hupparinnaru on ulkona. Toisaalta, pystyraita hoikentaa. Kiitos kuvasta Maria&Usko!

Kun otin satulan ja taljan pois, oli merkillepantavaa, että selässä ei ollut MITÄÄN jälkiä. Ei siis yhtään mitään. Normaalisti siinä näkyy edes huovan kuvio. Minkäänlaista vastakarvavetoa ei näkynyt. Ilmeisesti talja on siis hyvä tuote! Estetunnin opettaja Ulla sanoikin, että ulkomailla he käyttivät eläimen taljoja useinkin. Etenkin silloin, kun karvanlähtöaikaan selästä saattoi hiertyä karva pois.

Hevosnaisten teknari sanoo siis: HYVÄKSYTÄÄN.

Happy biker!

Sitten ulkohevosellisiin asioihin. Nyt on kuulkaa oheiset hallussa! Hankin nimittäin SÄHKÖPYÖRÄN, ja voin kertoa, että paahdoin sillä heti tänään tallille. Satoi, mutta ei hulluna. Matka sujui pirun nopeasti, sillä SÄHKÖPYÖRÄ ON SAIRAAN NOPEE! Ei se mikään mopo ole, kyllä siellä polkemaankin pääsee, mutta silti. Olin tallilla sekunneissa. Uhosin työpaikan instassa, että alan polkea töihin ihan jatkuvasti. Sattumoisin nyt luvattiinkin viikoksi lunta/räntää/tuulta/sadetta. Hups. No, näen, että suurin riski on #ylikunto.

Meitsin fillari on Olarin upouudesta Helkama-kaupasta, jossa oli kieltämättä aika houkutteleva tarjous: OSTA PYÖRÄ NYTE, MAKSA SYYSKUUSSA. No hitto, kelläpä ei olisi 2900 ja risat SYYSKUUSSA! Siispä pyörä tänne, tack så mycket. Olen onnellinen!