Jaahas, vai tällainen päivä nousi tänään! Toissapäiväinen ruokintaneuvoja Elena Aution vierailu poiki sen tiedon, että toden totta, Hilppa kärsii metabolisesta oireyhtymästä. (Eihän se yllätyksenä tullut, mutta yllätyksenä tuli se, että nyt on vihdoin konsti, jolla käymme taistohon.) Hilpan syömä ravinto ei tällä hetkellä muutu voimaksi ja lihakseksi, vaan läskiksi ihon pintaan. Ihmekös hieman puuskuttaa. Onni on se, että tilanteen voi saada hallintaan.

Moi. Minulla on riapeettes.

Olemme taistelleet muka tehokkaasti vapaan heinän kanssa asettamalla kaksi pienireikäistä verkkoa heinän päälle, mutta Elenalta kuulin sen hyödyn: tutkimusten mukaan verkko hidastaa syömistä 5 MINUUTTIA. Päivässä se ei ihan hirveästi auta.

En tiedä millaisia määriä neitomme on tähän mennessä ehtinyt rouhia päivän mittaan, mutta vastedes hän saa päivässä max 9 kiloa heinää. Tämä pätee myös kämppikseen, joka on poni. Hänelläkin on paino-ongelma, ja koska hän on poni, riski kaviokuumeeseen saattaa olla vielä pahempi. Tämä taas johtuu siitä, että monet ponirodut ovat erittäin pienellä ravintomäärällä toimeentulevaa tyyppiä, ja räjähtävät läskeiksi pelkästä heinän kuvasta.

Täällä en lihoisi, joten voinko muuttaa laitumelle? T. Hilppa

Ilouutinen on se, että on rehuja, jotka auttavat taistelemaan sokerin kertymistä vastaan. On jopa herkkupaloja, jotka edesauttavat aineenvaihduntaa. Liikuntaahan Hilppa saa jo niin paljon kuin sitä on järkevää paksulla 5-vuotiaalla harrastaa, eli 5 kertaa viikossa hiki päälle. Iän myötä liikuntaakin voi sitten lisätä.

Nyt siis mittaamme kaiken heinän joka siunaaman päivä ja aloitamme erityisruokavalion.

Ensi jaksossa kerron kaiken tuotteista, joiden kanssa lähdemme seikkailemaan kohti sorjaa vartta. Hilppa for Bikini fitness 2021!

Aion jakaa kanssanne koko metamorfoosin, jotta voitte ottaa samat aseet käyttöön omien hevostenne kanssa. Ei ulkonäön, vaan terveyden takia!

Kyllä tää tästä! Kuva: Outi Impivaara