Mitäkö kuuluu? Kiitos kysymästä, oikein hyvää! Tajusin juuri, että Hilppa ei ole muistini mukaan ollut ihan oikealla saikulla vielä kertaakaan elämässään, ja se täyttää nyt kuusi. Jos se siis nyt hoidetaan ja annetaan sen levätä kuukausi, niin ei ole paha. Etenkin, kun Hilppa ei ole ontunut kertaakaan missään vaiheessa. (Ontuminenhan on yleensä jo useankin asian summa ja ongelma pidemmällä). Hyvillä mielin siis taluttelen pientä heppaa tammikuun lopulle.

Terhakka jättikoirani.

Hilppa sai joulurokotuksen samaan syssyyn. Tarhassa kuuluisi olla sivistyneesti, mutta saan tämän tästä raporttia, että siellä se on taas elämöinyt, kun heinätraktori on alkanut surruttaa. Toivon, että tähän pätee sama kuin raskauteen: jos et tiedä olevasi raskaana, et ole. Jos en tiedä, että Hilppa hyppelehtii tarhassa, se ei hyppelehdi.

Kävelylenkkimme ovat nykyään n. 30 minuutin mittaisia ja niitä saa päivässä olla max 2. No, yhdellä on pärjätty tähän asti. Käyntiaskel on hieno ja matkaavoittava ja korvat hörössä. Parasta!

Joku kyseli Hilpan dieettiruokavalion perään! Olen sen jo kertonutkin, mutta kerrotaanpa taas:

HEINÄ kuivaa, 9kg jaettuna viiteen kertaan vuorokaudessa.

VÄKIREHU Equigard 1/2 + 1/2 litraa päivässä

KIVENNÄINEN st Hippolyt Gemüse- Kräuter-MIneralen 1 vajaa mitta

MASH juominkeihin Glyx-mash, pari desiä per drinkki

NAMIPALAT Glyx-Lobs

Siinäpä sitä! En voi taata, että tuolla konstilla laihtuu, jollei heinä ole noin useaan kertaan jaettu. Uskon, että se on yksi laihtumisen salaisuuksista, että aineenvaihdunta pysyy koko ajan käynnissä. En voi kuitenkaan varmaksi sanoa tätä, kunhan fiilistelen. Aiemminhan Hilpalla oli vapaa heinä klo 9-17, ja illalla vielä parin kilon köntti nenän eteen. Se toimi monelle, mutta Hilppa vain lihosi.

Normaalia liikuntahaan Hilpalta ei ole puuttunut, nyrkkisäännöllä 5-vuotias liikkuu 5 kertaa viikossa.

Rouva Pullukainen aloittaa liikunnan!

Vuoden vaihteessa ollaan Pullukan kanssa jännän äärellä. Hän matkustaa erään toisen hevosen kanssa Kuopioon klinikalle, jotta suolisto saadaan kuvattua. Tulevaisuus katsotaan sitten sen mukaan, miltä ohutsuoli nyt näyttää. Toissa kesänä Pullukka sairastui suolistotulehdukseen, eikä sitä voinut lääkitä, kun oli varsa alla JA hän oli myös kantavana. Uskon, että kaikki on nyt ihan ok, koska Poppana syntyi kuitenkin kaikin puolin terveenä ja kauniina tyttönä ja äitikin näyttää voivan hyvin.

Voi taivas mikä möhköfantti! Se on meidän Poppana.

Lenni kääntyy vuoden vaihteessa 2 vuotta. Se hengaa kaverinsa kupeessa tarhassa ja voi hienosti! Omistajansa sattui synnyttämään ihmislapsen tämän vuoden loppupuoliskolla, joten hevonen on saanut kasvella rauhassa. Laittelen kuvia heti kun niitä tulee taas!

Oikealla Lenni! Naamasta näkee, että äitinsä poika on.