Ollaan matkalla tässä. Arvatkaa kuka unohti jalustimet talliin.

”Voi saakeli, menipä kaksi viikkoa äkkiä! Vastahan oli se kaunis kesäpäivä kaksi viikkoa sitten, kun Katja ratsasti minut laitumelle. Se oli kokemuksena hieno. Kerrankin oltiin todella menossa johonkin, eikä vain ratsasteltu ratsastamisen ilosta. Sellaista ihmiset liian usein tekevät. Mennään ympyrää ja vaaditaan meiltä asioita. Mikä tolkku?

No, tällä kertaa tosiaan matkustettiin yksissä tuumin laitumelle. Ystäväni siellä jo odottelivatkin. Oli kivaa, kun vanhat kaverit tulivat siihen portille vastaan! Laukattiin siinä porukalla vähän pitkin ja poikin, ja syötiin sitten. Tosi nasta meininki! Jossain vaiheessa ekaa viikkoa ötökät alkoivat ihan tosissaan pommittaa, ja oltiin kavereiden kanssa vähän hermo pinnassa. Tuli siinä vissiin laukkailtuakin melko paljon. Hiki kiilteli kaulallani, kun Katja tuli laittamaan jotain töhnää kutiaviin ötökänpuremiin. Olipa ihana aine! Kaverini Tikku halusi maistaakin sitä, mutta Tikku onkin vasta kolme, joten se ei tajua vielä ihan kaikkea.

Tuulisina päivinä köllöteltiin pitkin pituuttamme, joku meistä oli kuitenkin aina passissa. Tosi jees! Pikku sadekaan ei juuri haitannut menoa, päin vastoin. Ukkosta vähän jännättiin, mutta onneksi se ei kestänyt kauaa.

Ja sitten Katja jo tulikin hakemaan minua takaisin tallille. Satula laitettiin selkään ja suitset suuhun. Vähän kyllä kismitti, koska olin tykännyt aika paljon olla laitsalla. En myöskään ihan muistanut mitä kaikkea kotimatkan varrella vaani: kiviä, varjoja ja rakennuksia. Oli siellä pari ihmistäkin, joita en ollut ennen nähnyt. Pysähtelin välillä ja ehdotin Katjalle, että jos käännyttäis takaisin, ja mentäis vaan sinne laitumelle. Katja ei suostunut. Oli jotenkin hirveän tiukkana. Pakkohan se oli sitten totella.

Tallin pihassa sitten muistin, että ai niin, tämä on TÄMÄ paikka, täällähän tuodaan ruoka eteen. Niinpä aloin rouskutella ihan tyynesti heinää siinä. Reenaaminen alkaa kuulemma viikon päästä. No ei kait siinä! Hyviä kesiä vaan kaikille! Oman lomani b-osa jatkuu heinäkuussa.

PS. Katja ja sen tytät muuten lähtevät tiistaina hakemaan äitiäni Pullukkaa ja sen uutta lasta tuohon Lohjalle. Äitini kai siemennetään uudestaan. Kaikenlaista!”