Rakastan erilaisia spa-hoitoja. Kuva: Tiina Rättö

Rakastan erilaisia spa-hoitoja. Kuva: Tiina Rättö

Tuliko yllätyksenä? Minulle ei. Horse Shown sisällä pe- ja la-iltaisin vietettävä Ladies’ Night on saanut uuden yhteistyökumppanin, Glamilinin. Siinä on ideana, että ammattilainen valitsee sinulle ihonhoitotuotteesi, etkä hievahda sohvaltasi mihinkään. Posti tuo kaiken kotiin. (Kerrassaan kätevää kyllä kiireisille hevoshulluille!) Tokihan pääsin kokeilemaan. Ystävällinen Ida kyseli messengerissä yhtä ja toista ihonhoidosta, vastailin myös perus-kysymyspatteristoon. Oikein nauratti, kun kysymys oli: Mitä näistä kauneudenhoitotuotteista käytät päivittäin? a) päivävoide b) yövoide c) kuorinta d) puhdistusaine e) kasvovesi. Ei ne olleet justiin nuo, mutta sinne päin. Vaihtoehtona ei ollut ö) KÄYTÄN JOS MUISTAN. Ihan hirveetä, voinko edes kutsua itseäni naiseksi? Ei mulla missään nimessä ole mitään kosmetiikkaa vastaan, mutta olenpahan vaan liian laiska ja priorisoin toisin. Kuinkahan moni kosmetiikkatuote kaapissani on esim. mennyt vanhaksi? Omg.

Samaan aikaan tallilla. Pullukkahan on nyt 16 ja kääntyy 17. Hevoselle, joka on alle 10-vuotiaan hypellyt 140-ratoja, se on korkea ikä. Etenkin kun takajalat ovat suorat eli eivät kovin kestävää sorttia. Toistaiseksi olemme välttyneet ongelmilta, koska HYVÄ HOITO. Nyt kuitenkin oli ell tulossa katsomaan kaverin takapolvia ja ajattelin, että olisko syytä kurkata Pullukankin takapolvet. Nehän ne on monesti syypää millon mihinkin. Lonksuu ja ei saa takapäätä alle jne. No kas, eihän niissä polvissa ollut oikeastaan mitään sanomista, mutta ell sanoi, että kintereet saattavat jossain vaiheessa alkaa jumittaa, ovathan suoraa mallia. Kysyin mikä auttaisi, että hevosen olisi kivempi viilettää, onko sellaista? Hypätään kuitenkin kisoissa vielä ainakin tämä kausi. Ell ehdotti Osphos -nimistä tuotetta, joka piikitetään kaulaan kolmella piikillä. Osphos leviää sieltä joka niemennokkaan ja saarekkeeseen ja voitelee kaikki nivelet. Ihanaa. Sellainen, kiitos. Niinpä Pullukka sai pistokset ja jäi muutaman päivän leparille. Kaula saattoi olla vähän kipeä, mutta se meni päivässä ohi. Nyt odotamme jännityksellä mitä tapahtuu.

En ole ihan varma laittaisinko paria-kolmea sataa euroa siihen, että omat niveleni ovat jouhevat. Puhumattakaan kosmetiikasta! Herran tähden, eihän sillä rahalla saa kun pari seerumia! Ja silti jaksan aina ihailla kuulakasihoisia ihmisiä. Kappas vaan kun en kuulu joukkoon.

Ystäväni Ruuhkavuosiratsastaja juuri pohdiskeli hevosen uusia kenkiä. Kuinka hevonen saa uudet kengät 5-8 viikon välein, ja meillä se maksaa reilusti yli satasen. Kuinka tyylikäs olisin, jos itse ostaisin uudet kengät joka toinen kuukausi? Tai mihin laittaisin ne kaikki? Hevosen hieroja maksaa 30-40 euroa, lymfa 70, jne. Ei haittaa. Oma osteopaattimaksu kirpaisee kyllä, vaikka se onkin järkevyyden rajoissa.

Samaan aikaan toisaalla kaverin poni kuolee yllättäen onnettomuudessa laitumelle ja herään todellisuuteen. Ei me ketään niin rakasteta kuin noita hönöjä nelijalkaisia. Mä sanon: All in! Rakastetaan niitä rahalla ja ilmaiseksi, kun ne vielä jaksaa niittää pari heinänkortta.