Näin myöhään? Ei käy, nukun.

Meidän Hilppa on nyt ollut hieman heitteillä. Kuvasta päätellen hän on ottanut sen tosi hyvin. Käytännössä nuorilla hepsuilla on ihan hyväkin pitää välillä taukoa, jotta ehtivät miettiä. Olin menossa eilen illalla ratsastamaan, mutta kun pieni hevonen oli niin sievästi kerääntynyt mykkyrälle, ajattelin, että nuku vaan. Oli niin söpö. (Juu, kaksi päivää lepoa hällä, siis.)

Torstaista lähtien on nimittäin huseerattu muotinäytöksen parissa! Periaatteessa olinkin jo juontanut osan näytöksestä Hipposportin kutsuvierasjuhlissa, mutta suurimmasta osasta olin ihan ulalla. Se ula piti nyt kuroa kiinni. Myös asuuni tuli korjaus: tällä kertaa olin paitsi kouluratsastaja, myös hevosen selässä! Torstaina tai perjantaina en vielä tiennyt minkä hevosen. Onhan noita!

Palkinto sille, joka löytää kuvasta kouluratsastajan! Joku heistä on Ville Vaurio, ja joku vain esittää kouluratsastajaa. Kaksi muuta ovat Virve ja Katja.

Lauantaihin mennessä muotinäytöksen miehistössäkin tapahtui vielä joitakin säätöjä, mutta kun henkiset verhot avautuivat lauantaina klo 16.30 messuyleisölle, me oltiin liekeissä. Areenalla nähtiin Korumies/Hevosmies Arvi, somesankaritar Aada Lätti,  kouluratsastuksen nuorta SM- ja PM-kermaa, kuten mm. Janni Martikainen ja Ella Paloheimo, eikä pidä lainkaan väheksyä kouluratsastaja Ville Vauriota, joka talutti Tilli-nimistä suomenhevosta kuin ammattilainen. Itsehän tepsuttelin Räkis -nimisellä suomenhevosella. Alkuun Räkis järkyttyi hieman punaisista matoista, mutta sunnuntaina se oli jo ihan okei niiden kanssa.

Räkis on hieno! Kiitos kuvasta Riippa!

Eihän muotinäytöksessä ole sinänsä mitään ihmeellistä, mutta koska tämä oli Hipposportin 30-vuotisjuhlamuotinäytös, oli näytöksessä myös tuulahduksia ratsastusmuodista 30 vuoden takaa. Arvaatteko mikä merkki nousi yli muiden? Kyra K!

Nyt on Kyra K:ta kerrakseen! Kuva: Ritva Waris-Wörlin

En koskaan unohda sitä yhtä ainoaa takkia, joka minulla Kyra K -mallistosta oli. Vasta silloin koin olevani oikea hevosnainen.

Arvin ja Royn jalassa nähtiin myös legendaariset MA-NU -housut! Myös Mustoa nähtiin paljon. Oi niitä aikoja! Itse en silloin vielä uskaltanut satsata ratsastusmuotiin. Tuntui ökyilyltä, koska olin tottunut menemään tallille vaatteissa, jotka olivat poistuneet arkikäytöstä. Toista se on nykyään! Tallivehkeeni ovat tyylikäämmät kuin city-vaatteeni.

Equitheme. Nykyaika.

Huomasin, että ratsastushousujen keskuudessa on tapahtunut taantuma. Muinoin housuja oli vain beigenä ja hyvällä tuurilla mustina. Sitten alkoi valtava ruutu-, raita- ja värikimarakausi. Nyt ne ovat taas tummansinisiä, ruskeita tai mustia. Jopa House of Horsesin pinkki-harmaa malliston housut ovat mustat.

Aivan uutta minulle oli se, että ratsastushousuissa voi olla PUSH UP -elementti, tai että housujen sisäpuolella voi olla silkkikangas, joka estää hiertymien synnyn! Jumaleissön, kehitys todellakin kehittyy. Myös se oli uutta ja hienoa, että ainakin joillain RSL:n hanskoilla voi näpytellä kännykkää! Huhhuh.

Tässä koko sunnuntain lössi! Kuva: Ritva Waris-Wörlin

Arvikin oli todistettavasti paikalla! Tässä Jannin kanssa. Kuva: Virve Ruutu-Martikainen

…ja Aada Lätti, joka painoi pitkää päivää kisojen Stable Managerina! Kuva: Lee Canham

Et moi, oui! Kuva: Ritva Waris-Wörlin