Ihahaa, kamut! Tallilla käyty ja huonohkosti ridattu. On siinä omat kommervenkkinsa. Hiki tuli, tietty. Hevonen oli vähän jähmee, mutta voiko häntä syyttää?

Mihinkäs se mun eilinen tunnelmointi jäi? Aijoo, Poni-Hakaan. Ja kirjaimenoppineet, Poni-Haka kirjoitetaan noin. Ainakin 70-luvulla kirjoitettiin. Arvatkaa muuten kuka kävi myös Poni-Haassa 70-luvulla? Vai oliko jopa 80-luvulla. Apocalyptican Eicca Toppinen! Kyllä näin on. Emme kohdanneet vielä silloin. Ja nykyään kohtaamme enimmäkseen poliittisissa riennoissa.

Saara Karhu (eikös se ole Edarissa?) muuten kävi aikanaan Etelä-Vantaan Ratsastuskoulua samaan aikaan meikän kanssa. Olin aika leso, kun tv-julkkis ridas samalla tunnilla ku minä. Kyllähän sillä ylpeillä kannattaa!
Joskus kun saan skannerin toimimaan, tempasen tänne sellasta kuvasarjaa, että heikommat pökrää. On meinaan vahvannäköstä menoa ollu ennen vanhaan. Siellä E-VR -tallilla oli niihin aikoihin raakaakin raaempi opettaja, Tarja Koivusaari. Sille jos vittuili, niin lensi ns. kaaressa ulos kuviosta. Emme vittuilleet.
Toisaalta, niihin aikoihin oli outoa jos opettaja EI ollut raaka ihminen.

Järvenpäässä ratsastaessani muistan opettajan kehottaneen mua siirtymään pitsinnypläykseen, kun olin niin huono. Tämä tapahtui valmennustunnilla. Olin tallimme junioritoivo (yksi niistä). Sellaisen lausunnon jälkeen oli kiva polkea 11 kilometriä kotiin. Sittemmin oli muuten rempseä olo, kun käväsin 2000-luvulla omalla kopukalla estekisoissa samalla tallilla. En edelleenkään ollut merkillepantava tekijä. Mutta kivaa oli!

Nykyään sitä melkein kyllä haluaa, että tallilla on kivaa ja kukaan ei ns. rageta. Tämä on nuorisokieltä ja tarkoittaa raivoamista. Tässä iässä sitä jo hokaa, että raivoaminen ei auta mitään. Ainakaan hevoselle tai muille ratsastajille kimittäminen.

Voidaan siis todeta, että tämän ikäpolven ratsastajat on käyneet armeijan. Sitä se nimittäin oli tallilla ennen vanhaan. Kesällä sinne poljettiin eli poljettiin ja talvella käveltiin eli marssittiin. Ja aina välissä joku huusi. Eikö se sellasta ole siellä armeijassa?

Nyt mä laukkaan yöuneen. Täältä tähän!