Älykköjen kerho. Tulossa kansainväliseltä estetunnilta. Kuva: Mari Stendahl-Juvonen

Voihan venäjä, etten paremmin sanos! Ensinnäkin, olin tänä aamuna hammaslääkärissä kello 8. Ei ole maailman hienointa ajaa ruuhkassa Espoosta Helsinkiin päästäkseen rääkättäväksi. Myönteiset puolet: hammaslääkri on hyvännäköinen nuori mies, ja mukavakin vielä. Tarkistaa tämän tästä ”onko sulla KATJA kaikki okei?” Kielteiset puolet: en ymmärtänyt, että kahden hampaan väkivaltaisella poistolla on seurauksia. Antibioottikuuri, perkeleellinen kipu ilman kunnon troppeja ja LIIKUNTAKIELTO VIIKONLOPUKSI. No hups, kun sattuu se koulukisa olemaan sunnuntaina!

No eipä siinä mitään, mutta minätyttö se olen opetellut VÄÄRÄN RADAN! Älkää ollenkaan kyselkö miksi, koska en osaa vastata siihen. Tosiasia on se, että ehdin jo harjoitella rataa kerran, ja se oli suorastaan kivaa! Nyt, kun totuus valkeni, olen ihan kusessa. Rata onkin noin kaksi tai kolme kertaa pidempi kuin se opettelemani, ja lisäksi siellä on harjoitusravia sata kilometriä, jota ei tietenkään ole harjoiteltu kuin pikkuisen Hilpan kanssa. Nyt se saa traumoja! Ja huomasin, että radalla on toinenkin 4-v., jolla ratsastaa semmoinen koulutykkirouva, että moikku. Että mua hävettää jo nyt!

Teen nyt sitten sillä tavalla, että käyn siellä radalla ihan pikaisesti hosumassa jotain ja lähden kotiin. Paitsi että minulla on iltatallivuoro, joten en pääse edes pakoon. Voihan venäjän venäjä.

Kyllä mä sanon, että se kilpaileminen on kyllä huomattavasti helpompaa, jos aloittaa ALLE VIISKYTVUOTIAANA! Tai siis aloitinhan minäkin, jopa alle 20veenä, mutta sitten tuli maltillinen kolmenkymmenen vuoden tauko.

Tänään päätin sitten jäädä kotiin illaksi, koska kiellettiin rehkiminen. Pistin Lapsen tallihommiin. Nyt jännittää onko se osannut kaiken ja voi hyvä ihme, miten pitkä voi ilta olla näin kotioloissa! Ei kun kohti Netflixiä! Ja kourallinen nappeja naamaan. Näkemiin kunnia ja maine!

Pökert! Lapsi söi itsensä tainnoksiin. Kuva: Mari Stendahl-Juvonen