hassu

Kuinka paljon sitä tuleekaan valitettua? Aivan kamalasti, liikaa. Niin helposti sitä narisee eläimensä ominaisuuksista ja miksei omistaankin. Aina on joku piloilla. Valittaminen viittaa siihen, että asiat ovat huonosti. Asiahan ei ole lainkaan niin. Asiathan ovat mitä hienoimmin! Iloitaan siitä mitä meillä on! Perustelen lausuntoni näin.

1. ”Mun hevonen pelkää kaikkea ja hyppii koko ajan.”

– Olisit iloinen, sillä on sentään pulssi. Uskoisitko jos kerron, että samaan aikaan kymmenet tuhannet ratsastajat ympäri Suomen yrittävät pelästyttää hevostaan liikkeelle, koska niitä ei voisi vähempää kiinnostaa koko touhu. Ota ilo irti reaktiivisuudesta! Jotkut jopa yrittävät kasvattaa moisia hullupäitä!

2. ”Mun hevonen ei vaihda laukkaa, tai jos se on vaihtavinaan, se menee ristilaukalle.”

– No hei: jos se pysyy ihan hyvin pystyssä kaarteissa vaikka laukka on mitä sattuu, on hevosella hyvä tasapaino! T.nimim. Voitin Nurmijärven ratsastajien seniorihopeaa ristilaukaten kätytännössä koko radan. Eli ihan sama. Neuvo: älä osallistu koulukisoihin.

3. ”Mun hevonen ei kulje eteenpäin.”

– Vrt. kohta yksi. Iloitse siitä, että tiedät mitä seuraavaksi tapahtuu. Yllätyksiä ei tule. Jos tulee, on se koko perheen yhteinen, iloinen yllätys: hevonen heräsi.

4. ”Mä olen niin tavattoman huono ratsastaja.”

– Olet sentään huomannut sen! Moni viilettää muun muassa koulukisoissa ja ihmettelee, kun aina tulee se 50%, niukasti. Tai sitten esteet tulevat aivan yllättäen eteen ja hevonen menee ohi. Asian hyväksyminen on kaiken kauniin alku.

5. ”Kaikki rahat menee hevosiin.”

– Sinulla sentään on kaikki rahat! Monella ei ole. Jos sinulla ei olisi rahaa, et voisi laittaa sitä hevosiin. Käy paljon kavereilla syömässä. Ota ilolla vastaan kaikki avajais- tms. kutsut, niin pääset joskus naukkaamaan alkoholiakin (k-18).

6. ”Kaikki aika menee hevosiin.”

– Voisit olla myös rapajuoppo! Silloin kaikki aika menisi baarissa. Siitä tulee pysysvästi sairaaksi ja kuoleminen tapahtuu hitaahkosti. Huono vaihtoehto. Ja kivulias. Hevoshommissa lähtö voi tulla ihan yks kaks tai sitten ei kerta kaikkiaan millään, riippuu tietty siitä kuinka mukava olet. Kärttyisimmät meistä elävät vielä kymmeniä vuosia sen jälkeen kun muut jo kasvavat koiranputkea.

7. ”Luen vain Hevosurheilua ja Hipposta, en tiedä maailman menosta mitään.”

– Aina voi kuunnella radiota autossa, kun ajelee klinikalle! Useimmissa radioissa uutiset tulevat tasalta. Radio Helsingissä kuulet allekirjoittanutta ma-to aamuisin klo 7-11. Ja uskotko jos sanon, että on paljon miehiä, jotka ”lukevat” vain pornolehtiä, joten tasoissa ollaan.

8. ”Olen varma, että hevoseni vihaa minua.”

– Niin varmaan vihaakin, mutta omistajaansa ei voi valita. Sori! Vähän sama juttu kuin äidin/isän kanssa. Niillä mennään mitä on annettu. Oppiipahan olemaan. Ja hei: sinähän voit rakastaa sen ehjäksi! Ota se haasteena.

9. ”En koskaan löydä miestä, koska olen aina tallilla.”

– Sehän on hyvä asia. Joku mies voisi olla hyvinkin onneton rinnallasi. On reilua, ettet pakota ketään palelemaan maneesissa, kun sinä hiot laukanvaihtojasi. Miehet kiittävät.

10. ”Eihän tässä oo mitään järkeä.”

– Ei niin. Et ole yksin.