Suomennos: MAHALAUKUN VIIVÄSTYNYT TYHJENEMINEN. Tässä todennäköinen syypää Hilpan vaivoihin.

Positiivista: sitä pystyy hoitamaan.

Negatiivista: on vaikea sanoa kumpi oli ensin, suolistotulehdus vai impaktio.

Kuvassa kuin ihmeen kaupalla koppi, jolla yritimme lähteä ja koppi, jonka kanssa lähdimme. Kiitos, Maru ja Teemu! Ja Karim, sankarini!

Tilanne on nyt tämä: vein Hilpan eilen Hyvinkäälle yöksi, koska sitä paastotetaan 24 tuntia heinästä. En halunnut tehdä sitä itse.

Sovttiin Lapsen kanssa, että mennään tallille tuntia ennen lähtöajankohtaa siltä varalta, että jotain tulee. Tosin koppina oli Teemun ihana Böckis, mitäpä siellä nyt voisi olla. Paitsi että Teemun ihanan Böckiksen käsijarru oli kaiketi jäätynyt jumiin, sillä kaksi rengasta ei liikkunut lainkaan. Yritettiin nykiä koppia eestaas, mutta ei. Tässä vaiheessa kello oli jo monta, ja aloin kartoittaa toista mahdollista koppia. Onneksi sellainen löytyi per heti.

Matkaan, Hopea! Hilppa lastautui lähes täydellisesti ja matka sai alkaa. Oltiin kohteessa 12.04, kun aika oli sovittu 12. Ihan hyvin siis.

Pienelle hepalle iskettiin koppa naamaan ja meikät lähti kotiin.

Moi, moi äiti. (SYDÄN MURTUU)

Nukuin yön huonosti ja menin takaisin Hyvinkäälle klo 10 aamulla. Hilppa oli yhtä sulokas kuin aina, tosin järkyttävän laiha. Niin siinä käy, kun hevonen on paastolla. Eläinlääkäri Jonna Jokisalo kysyi meneekö se pakkopilttuuseen suosiolla, vai laitetaanko rauhoite. Sanoin KATSOTAAN, ja talutin hevosen pakkopilttuuseen. Meni se.

Pikku luuviulu.

Ensin rauhotettiin ja tähystettiin. Lähes välittömästi valkeni, että vatsassa on yhä heinää. Hilppa oli myös onnistunut syömään kutteria kopan välistä (MITEN). Heinästä Jonna teki päätelmän, että IMPAKTIO it is, vatsa ei siirrä tavaraa eteenpäin niin kuin olisi suotavaa.

LÖYSIMME SYYLLISEN, sanoi Jonna. Tässä vaiheessa ei vielä tiedetty, että suolisto ei ollut parantunut kunnolla lääkekuurin jäljiltä. (Kuukausi vedettiin aamuin Equipred Vetiä, illoin Esomepratsolia + Antepsin.)

Ultrassa nähtiin vielä hieman paksuuntunut suolen seinämä.

Jonna ehdotti, että jatkamme vastedes Salazopyriinillä, joka on krooniseen suolistotulehdukseen tarkoitettu lääke, jota voi syödä myös tiineenä. Lisäksi heinä vaihdetaan paremmin sulavaan, eli VAIKKA SÄILÖÖN, märkäpierusta viis. Se on kuulemma niin vähäpätöinen vaiva verrattuna impaktiooon, joka on ihan oikea, vaarallinen vaiva. Osa heinästä korvataan Greenmixillä pysyvästi. Tällöin voidaan taata, että tavara on sulavaa sorttia.

Kuvassa eläinlääkäri Jokisalo ja vain hieman kuuluisampi Coca-Cola-tölkki.

Ennen kun lopetettiin tutkinta, Hilppaan valutettiin tölkki Coca-Colaa. Se pilkkoo mahassa olevat heinät. Jotkut hevoset ovat kestosti cokis-kuurilla.

JA SITTEN. Jonna halusi, että Hilppa jää vielä toiseksi yöksi paastoamaan. Dollarin pyörivät silmissäni, kun mietin miten helvetissä maksan tämän kaiken. Meinasin jo soittaa mahdolliselle sponsorille (äitini), kunnes minulle kerrottiin, että yö maksaa jotain 150 ja uusintatähystys jotain 80, muistaakseni. Huh! Kyllä, saa jäädä vielä yökylään.

Hieman epämääräisin fiiliksin ajoin taas kerran Hyvinkäältä kotiin. Huomenna takaisin klo 11.

Tältä se näytti vielä edellisenä päivänä.