Jälkitarkastuksen jälkitarkastuksen jälkitarkastus oli tänään aamulla. Juoksutettiin, näytti kuulemma hyvältä. Ultrattiin. Vammakohdassa (vej hankositeen yläkiinnityskohta) oli yhä arpikudosta, jota jotkut hevoset jättävät, mutta sitä ei haluttaisi. ”Onko liikkunut ihan hyvin?” kysyi eläinlääkäri-Mona ja vastasin joo. Paitsi eilen, sillä toissapäivänä satoi ja tuuli like hell, ja pieni hevoseni PALELI. Ensimmäinen kerta mun elämässä, kun näen hevosen palelevan (tai en nähnyt, mutta kuulin). Selkähän siitä jumiin meni. Eilen ei siis todellakaan kulkenut hyvin, mutta onneksi oltiin maastossa.

No, vielä hetken tutkittuaan Mona sanoi, että ”sähän meet vaan koulua, etkö?” ja minä meinasin pökrätä. EN KYLLÄ MENE. No, nyt menen. Mona ei antanut ihan hirveästi toivoa sille, että etunen kestäisi hyppäämistä. Voihan venäjä. Aloin siinä sitten ääneen miettiä, että pitäiskö laittaa heppa paksuksi, johon Mona sanoi, että ehkä ei. Kannattaa ennemmin liikuttaa vähä vähältä enemmän ja hankkia lihaksia, niin nähdään miten se kestää! Jos nyt laitetaan telakalle, paluu arkeen on vielä haastavampi. Ok.

Kunhan tästä on selvitty, pohditaan mikä voisi jouduttaa hankkarin paranemista. Shockwave mainitaan. Vermosta löytyy shockwave, joten se on vain menemistä vaille hoidettu. Kertalaaki maksaa satasen, ja hoito kannattaa toistaa kolme kertaa. Toivoa saa rahalla!

Sitten siirryttiin selkäpuolelle. Sehän tosiaan on jämähtänyt tuulesta ja sateesta, voi poloa! Enshätään laitoin hälle Back on Track -loimen, joka hoitaa. Eläinlääkäri Lotta Häyrisellä oli kuitenkin tehokkaammat eväät tähän: mesoterapia. Hän kertoi, että hoito rentouttaa selän lihakset kertalaakista. Hoito on hieman akupunktiomainen neulahomma, mutta tässä on monta neulaa vieretytten. Useimmat hevoset pitää kuulemma rauhottaa hoitoa varten, mutta ei meidän pimatsua. Pidin sen porkkanoissa, niin se vain käänteli korvia. Naamasta näki, että vähän kirpasi, mutta porkkana oli tärkeämpi. Hieno Hilppa!

Lihavuuskuntoa pidettiin esimerkillisenä, ja karva kiilsi. Hyvältä näyttää, totesivat elkkulääkärit. No se sentään.

Etenemme siis vanhalla suunnitelmalla: Pullukka tiineeksi Gigolosta, Hilppa ratsastukseen. Ja eihän tässä auta kun tykitellä menemään! Pari päivää saa selkä ottaa lepiä, sitten viiletetään taas.

Elämä jatkuu!