Ukot menossa kupille Golegan Lusitano-festivaaleille.

Mitä, onko siitä jo puolisen vuotta kun viimeksi Portugaliin matkasin? Sehän on naurettavan paljon liikaa! Mutta kas, olenkin lähdössä sinne ensi viikolla, tällä kertaa Golegaan, jossa minua odottavat Lusitano-festivaalit. Voi hyvä tavaton, mitä tästäkin tulee? Golega on kuulemma maailman lusitanopääkaupunki, ja siellä voi taivastella niistä hienoimpia. Myöskään ratsastuksellisesti tapahtuma ei ole köyhä, sanovat. Kertovat myös, että ukot tepsuttelevat hevosilla suoraan baariin gin tonicille, koska miksei!

Can’t wait! Saattaa olla hieman eri meininki kuin meidän Horse Showssa, jonka jälkiflunssasta edelleen nautin. (Ja kyllä, olen juonut hunajateetä, pakuriteetä, carmolis-tippoja, suihkinut sinkkisuihketta, napsinut vitamiineja, hivenaineita ja valkosipulia, käyttänyt sarvikuonoa ja enkelihoitoja. Oliko vielä joku?)

Yöt vietämme jossain, jonka piirissä ratsastamme päivät SEKÄ esteitä ETTÄ koulua! Kyllä, Portugalissa on myös nähty todistajien läsnäollessa rataesteitäkin. Vielä kiehtovampaa on nähdä itseni hevosen selässä, silä enpä ole tainnut ratsastaa kuukauteen. Niin se aika rientää! Mutta hei, oppimassahan täällä ollaan.

Ja kun nyt on Portugalista puhe, antaa mennä saman tien syvään päähän: ollaan Riipan kanssa taas lähdössä tammikuussa sinne Alentejoon, josta olette nähneet ikäviä ja masentavia kuviakin MUUTAMAAN OTTEESEEN. Siis se paikka, missä on huuippukouluhevosia, huippupuitteet ja huippuviini. Mainitsinko jo huippukivat ihmiset? Tammikuussa emme valitettavasti voi luvata auringonottokelejä, mutta kaikkea muuta kyllä, kuten kuntosalin, porealtaan (ulkosalla) ja intensiivisen koulutreenin. Ja koska paikka on MELKO LAILLA TÄYDELLINEN, on matkatkin jo viety lähestulkoon kätösestä. 4 paikkaa on Riipan viime tietojen mukaan jäljellä ja niiden strategiset mitat ovat seuraavat:

  • ajankohta 10.-13.1.2019
  • dressagea 5 tuntia (kaksi henkilöä tunnilla, melko tanakkaa settiä)
  • asuminen kahden hengen järjettömän upeissa huoneissa
  • hinta 865, sis. ruoat ja ratsastukset
  • Lennot jokainen hoitaa tykönänsä ja kuskaus kentältä kohteeseen (1-1,5h) maksetaan paikan päällä.

Olen nyt ollut Alentejossa kaksi kertaa, enkä ole varma, onko yhdelle ihmiselle liikaa mennä kolmannen kerran. Paikka vaan on hieman enemmän kuin muut! Mutta jos et ole vielä koskaan palkinnut itseäsi, tee se nyt. You’re worth it.

Aiemmat reissut avattuna täällä ja täällä

Jos inspiroiduit, laita suoraan viestiä Riipalle tänne: riitta@horsexplore.com

Nähdään siellä! (Alla parit maistiaiset)

Meikä hallitsee.

Emännät laaturatsujen seljässä!

Siitä peremmälle!