Tämä on se dressageponi.

Tämä on se dressageponi.

Ihan ylivoimaisesti järkevintä on omistaa kaksi hevosta. Järkihän perustuu siihen, että aina on mukamas ainakin yksi terve hevonen. Toisaalta, onko sekään nyt varsinaisesti hyvää tuuria, jos on kaksi tervettä hevosta, koska silloinhan pitää myös liikuttaa kahta, eli jatkuva hässäkkä päällä.

Tämä on se esteratsu.

Tämä on se esteratsu.

Varsinainen järki perustuu myös siihen, että jos vuokraa molemmista hevosista puolet, niin sehän on kustannuksiltaan pelkkää säästöä! Ihan kuin makselisi vain yhtä hevosta. Joku voi nähdä ongelmana sen, ettei ehkä löydy kahta vuokraajaa, jotka a) käyvät niin kuin on sovittu ja b) maksavat mitä on sovittu ja milloin on sovittu. En minä. Niitähän kasvaa puissa, ainakin Espoossa. No vitsi! Heti luuli, kumihuuli.

Sittenhän on tietysti tämä, että toinen hevonen on luotu tasaisella steppailuun elikkäs dressageen ja toinen on vallankin hyppyhommiin ja kiihdyttämiseen. Että onkin kiva, kun toisella voi päteä kouluradalla ja toisella este-, koska niinhän se menee, eikö mene! Siinähän VOI käydä hiukka niin, että kun toisella elikkäs estekoukulla ei millään viitsisi mennä tasaisella, koska se on niin vaikea, niin sehän luiskahtaa vallan kauheaksi. Mutta sittenhän sen voi myydä. Ja taas kieritään rahassa.

Tämä on se harjoituskappale.

Tämä on se harjoituskappale.

Jos ei raaski ottaa niskoilleen kahta hevosta ihan kylmiltään, voi kaikin mokomin astuttaa oman hevosensa ja pitää sen varsan. Sitä kun makselee kolme vuotta kunnes se on valmis kohtaamaan satulan, tottuu siihen, että maksaa hevosista hiukka enemmän kuussa. Siitä voikin sitten pikkuhiljaa alkaa jo vähennellä muuta kulutusta elämässä (kosmetiikka, vaatteet, ulkona syöminen, elokuvat, baari-illat, matkailu, kaikki), jotta saa ujutettua toisen ratsun budjettiin. Ja kas! Näin pakka on kasassa! Ja rahat esim. valmennuksiin ja sen semmoisiin tulevat aina jostain. Vie vaikka pullot. Kerää sieniä ja myy. Kerää mustikoita ja myy. Kerää puolukoita ja myy. Kerää kukkia ja myy. Kerää itsesi ja myy (eiku).

En sillä kirjoittele, että moisia miettisin. Kunhan tuhertelin. On niin vilkas mielikuvitus!