Heippa taas täältä kasvatuslaitokselta!
 Olemme saavuttaneet mittakaavan, jossa satula alkaa tuntua hassulta kokkareelta hevosen selässä. Siinä määrin pulleaksi on heppa päätynyt. Yhtenä päivänä hän kökötti harjaamisen jälkeen omassa laatikossaan ja katseli tallin käytävää korvat hörössä. Ja miten olikin, että hän näytti AIVAN kananmunalta, jolla on korvat! Sellainen myönteinen kananmuna. Melko hellyyttävä. Sais aikaa hyvää matskua, jos munamies tulis ratsastamaan.
Munimiseen on nyt reilut kolme kuukautta.

Ystävämme Veevi (nimi muutettu) oli lukenut Maaningan Oriaseman sivuilta, että: ”Lihava, kiiltävä ja ja virkeä emä tekee terveen varsan!” Siinäs näette! Pulleus on aseemme!

Ankaraa pohdintaa on aiheuttanut kenkien poisto/niiden jättäminen. Emännän kavio on melko säälittävä noin kasvun kannalta, ja siksipä oliskin kiehtovaa heittäytyä kengättömäksi. Josko se kavio siitä riehaantuisi kasvamaan aivan valtoimenaan.  Aloitin keskustelun Facebookissa. Sain noin 457 erilaista neuvoa, jotka kaikki perustuivat kokemuksiin ja kaikki olivat täysin toisistaan poikkeavia. Näiden neuvojen perusteella aion tehdä näin: gnpidhoihHF. Päätökseni pitää. Ihan turha tulla inttämään mitään.

Suoraan sanoen on ihan sama mistä hätääntyy, niin aihetta löytyy. Jos hätäännyn selkäännousemisesta, löydän sen tuhannen videota, jotka todistavat, että selkäännousu NÄIN KUTEN SINÄ TEET, tappaa hevosen hitaasti mutta varmasti ihan muutamassa vuodessa. Myös satula, joka saattoi vaikuttaa sopivalta viikolla 3, mutta hahaa, ripuli viikolla 4 aiheutti sen, että ei ole enää! Ettäs kehtaat!
Viimeisimmän tiedon mukaan MSM on turhinta kamaa purukumin jälkeen, joten antakaa olla! Syöttäkää vaikka rotille! Chian siemenet saattavat vaikuttaa hyviltä (meillä ei enää muuten pärjätä ilman), mutta TUHOAVAT SUOMALAISEN ALKUPERÄISLUONNON TUOMALLA MAAPERÄÄMME UUDEN, VIERAAN LAJIKKEEN. Tunnethan pistoksen sydänalassasi? Ei kuulu minkkikään Suomen luontoon, ja tässä sitä ollaan! Aivan kusessa. Mikään ei enää toimi!
Muistinko jo mainita kuolaimet? Ne ovat suorin mahdollinen tapa kiusata hevosta. Laitapa kuolaimet suuhun, niin siinä ollaan! Nöyryyttäjä! Tutkimusten mukaan kuolaimet aiheuttavat hevosen suussa kipua, mutta ilman kuolaimia kipua tuntuu myös! Eli kaikki remmit pois. Tutkimusten mukaan kaularemmi on paras vaihtoehto. Esim. näin.

Ehdotankin seuraavaa: ei ratsasteta enää hevosillamme. Ne kärsivät. Kouluratsastus on esteratsastajien mielestä sairasta kyntämistä ja esteratsastus taas kouluratsastajien mielestä varma tapa rikkoa hevonen ja tehdä se hulluksi. Kivusta. Ratkaisu on tämä: annetaan hevosten laiduntaa jättiläismäisessä saavissa, joka on helppo puhdistaa. Huuhdomme saavin viikottain, ettei missään ole kakkaa ja pissaa, koska se on kuonaa. Liikutetaan heppoja kannustamalla niitä juoksemaan saavin reunoja ylös ja alas. Näin saamme puhtaan sydämen. Ja hevosen.

Eimen.