Haloja. Hevosen selässä. Joo. Tuun just.

Haloja. Hevosen selässä. Joo. Tuun just.

Juuri kun olen päässyt siitä iästä, jolloin mussutetaan hevosen selässä tupakoiville, tekee mieli mussutta niille, jotka SOMETTAA hevosen selässä. Se vaan ei sovi minulle ollenkaan. Jotenkin se on mun mielestä ihan sama kuin ajaisi autoa tai fillaria ja näpyttelisi samalla hauskaa läppää elikkäs läpändeerosta. Ei käy.

Meidän tallin maneesi ei ole kaikkein suurin. Ei kyllä ole kaikkein pieninkään, mutta on kyllä porukkaakin. Perusälyllä varustettu ihminen haluaa pitää silmät auki ja katsoa mistä suunnasta kukakin liihottaa ja onko sillä jarruja/ohjausta olemassakaan. Näillä keinoin ei itse jää kenenkään alle, maksimissaan keilaa jonkun toisen. Olen havainnut, että esteratsastajilla on ihan tapana laukkailla pitkin ja katsella koko ajan ympärilleen ikään kuin rekisteröiden mistä tuulee ja kuinka kovaa. Mielestäni se on toimiva malli. Sitä mallia näkee paitsi kisojen verkassa, myös maneesissa. Kouluratsastajat haluavat usein mennä maneesissa rataa, jolloin kaikki ovat tiellä ja ne, jotka eivät ole tiellä, häiritsevät. Tiedän tämän, koska olen osunut todella monta kertaa kiukkuisen kouluratsastajan sihtiin. Anteeksi. Haluan huomauttaa, että inhimillisiäkin kouluratsastajia on.

Tavallinen keventelijä sitten taas on aivan paniikissa ja menee 3 x 3 käyntiympyrää, koska ei uskalla ravata tai siunaa ja varjele laukata, ettei vaan häiritse ketään. Tuumii mielessään, että ensi kerralla tulen kuudelta aamulla tai puolelta öin.

Eipä noissa mitään, kukin tyylillään, mutta ikävin ryhmä on kännykkäjengi. Ne ovat niitä, jotka eivät a) ole hevosensa kanssa eivätkä b) reagoi ympäristöönsä ennen kuin joku huutaa perkelettä. Siihen ei vaan kerta kaikkiaan ole mitään hyväksyttävää selitystä. Kännykkäratsastaja ei huomioi muita ja jättää hevosensa heitteille. Ei ole reilua repiä hevosta viime tingassa suusta, kun on itse ohjaillut näpyttelyn ohessa hevosen esteen eteen samalla kun joku on tulossa sen yli.

Kännykkä on hieno keksintö, aivan kärjessä pyörän jälkeen. Uskon, että sen oikealla käytöllä jäädään henkiin monessa kusisessa tilanteessa. Siksipä voisimme antaa sillekin sen arvon, ettemme näpyttele omaa, arvokasta (monet yli 500 euroa) kännykkäämme keskittymättä siihen kunnolla. Maastoreissuun otamme sen mukaan ja kaivamme sen esiin ainoastaan jos ilmassa liikkuu uhka, ettemme pääse maastosta omin keinoin kotiin tai että hevonen on jo tulossa mutta itse tulen tuonnempana.

Voidaanko sopia näin? Kiitos.

Karjaa kootessa voi mun mielestä soitella sinne lauman toiseen päähän.

Karjaa kootessa voi mun mielestä soitella sinne lauman toiseen päähän.