Terveinen talvisesta maisemasta! Oliko persoonallinen lähestyminen? Varmasti.

Hevosten kannalta tilanne on kyllä aika jees. Ei tule syötyä hiekkaa, ei likaannuttua ja muutenkin on pehmeä esim. kaatua, jos niikseen tulee.

Henkilökunnalle sen sijaan tuottaa vaikeuksia päästä tallille höykyttämään ja palvelemaan hevosia. Tiet on siinä kuosissa, että olisi kätsää ajaa itse aurausautoa. Onneksi itsellä on sentään neliveto-Volvo!

Asiaan. Meillä on ollut Hilpan kanssa ihan uusia, kiinnostavia hankaluuksia ratsastushommissa. Hillpa on kaivanut muistoistaan vanhan tapansa, päänviskelyn. Se on muuten aika ärsyttävää. Kyllä, se voi johtua a) satulasta, b) kuolaimesta, c) hampaista d) joku muu mikästä, mutta tässä nyt toistaiseksi ihmetellään, että mitäs nyt. Kaikkien asioiden PITÄISI olla kunnossa. Viimeksi koulutunnilla Jykke mainitsi, että voisin olla pehmeämpi kädellä. Milläs olet, kun se viskoo sitä naamaansa? Persetti.

Kostoksi mentiin seuraavansa päivänä maastoon. Voihan hemmetti, miten kivaa olikin heittää ohjat pois ja vaan MENNÄ! Siinähän viskelet, ei kiinnosta! Jestas, että maastoilu tuo ihmisen elämään paljon laatua! Tätä on nimittäin odotettu.

Sitten alkoi se saamarin myrsky. Käytiin myrskyssä vain kävelemässä, koska eteen ei juuri enää nähnyt.

Tässä mennään vielä yli. Kiitos videosta S.Martikainen!

Tänään oli estetunti. Pieni hevoseni jymäytti minua menemällä aivan normaalin näköiset esteet hienosti, mutta KIELTÄMÄLLÄ okserille, jossa oli pieni muurinpätkä. Voi taivas. Siitähän sukeutui sitten juupas-eipästelyä, kunnes yli mentiin. Joku kommentoi, että ”olet sä sinnikäs!” Mitä vaihtoehtoja on? Oma hevonen, itse kasvatettu, sitä niität, mitä kylvät! Kyllä otti taas ratsastuksellinen/kasvatuksellinen/hevosnaisellinen itsetunto merkittävää takapakkia. Mutta täältä noustaan, perkl!

Ajatellaan positiiivisesti: voin maastoilla vaikka JOKA PÄIVÄ, jos huvittaa. Myöskin se on kiva, että Hilppa lähtee miehelään huhti-toukokuussa, joten ei tässä kauaa tarvitse väitellä. Eikä sinne hyppäämään ole pakko mennä, jos ei OSAA! Voi hillua muuten miten vain pitkin maita. Ja se me osataan!

Laupeutta uuteen viikkonne! Olkoon kevennyksenne oikein ja nouskoon laukkanne pelkkää kankkua siirtämällä!

Tämä este oli Hilpan mielestä ihan okei! Koko ajan! Kiitos taas kuvasta S. Martikainen!

Mitä mä valitan? Hyvältähän noi kuvat näyttää!