Asiakaspalvelu-Elli ja Sanna.

”Tsemppii, tsemppii!” Näin huuteli Kavioliittoleirin estevalmentaja Tuomas Jauhiainen, joka oli saapunut kaukaa Kuopiosta valvomaan harjoituksiamme. Osaamisen haarukka oli laaja, mutta jokaisen mielessä oli omien kykyjen esiinkaivaminen ja niiden hyödyntäminen. Ja siihen hommaan Tuomas oli mies paikallaan.

Mervi ja Alli.

Estetreenejä edelsi jokunen koulutunti, hevosten uittaminen ja yksi maastoreissukin. Myöskin Turve-Sadun tilalle oli pestattu Kivi-Heli, joka hieroi kuumilla kivillä juntturaiset takaosamme kuntoon. Sen jälijltä oltiin toki täysin sumussa, mutta ei kun eteenpäin. Ja vaikka Yrtti-Jyrki ei tänä vuonna ehtinyt mukaan, oli hän laatinut meille voimaannuttavan juoman, jonka joimme saunomisen kupeessa.

”Arvaa kumpi meistä on aasi, Katja?”

Tunneista sen verran, että ne on suoritettu pääosin kentällä. Alkuun asia muodostui ongelmaksi yhdelle hevoselle, koska kentän laidalla tarhansi ponien keskuudessa yksi kappale aaseja. Se sai Filu-hevosen biorytmit niin sekaisin, että Rudi-aasi jouduttiin siirtämään kämppiksensä Saken kanssa tallin taakse tarhaan. Rudille asia oli ihan yhdentekevä, luojan kiitos. En osaisi millään lohduttaa ahdistunutta aasia. Jännä sinänsä, että jonkun toisen korvat aiheuttavat noin ison kiihkon.

Pihapiirissä aiemmin ollut Cafe Kultaranta on siirtynyt toisiin tiloihin ja kafeessa on aloittanut yrittäjänä muuan Siiri. Siiri on ihana, eikä varmastikaan päivääkään yli 14v. Maalaiset <3

On oltu fiininäkin. Tässä Marjo ja Herkku.

No mutta: jottei vallan tylsäksi käy, tapahtui estetunnilla yksi suistuminen. Tilanne oli tyypillinen, jossa hevonen ottaakin asiakseen loikata esteen jo melko kaukaa, eikä ihmisen suunnitelma ole sama. Rytmisekaannus, siis, mutta kaikki jäivät eloon, ja voin sanoa, että taitaa olla ensimmäinen hevosen selästä suistunut, joka kiittelee kokemusta tarpeelliseksi. Itse olisin pärjännyt ilman maanantain lentoa ihan hyvin, mutta olenkin ihmisenä hieman keskeneräisempi. (Ihminen, joka putosi, kirjoittaa parhaillaan kirjaa salanimellä. Kirjan työnimi on Onko jumalalla pippeli ja muita pohdintoja. Stay tuned.)

Prinssin tukka kuntoon.

Tänään päivällä pellolla niitettiin kaiketi heinää, kun tilan emäntä tuli pellolta Sauli Niinistö sylissään, ja sanoi, että kaveri oli jostain ihan tolaltaan. Ymmärtäähän sen, ja varsinkin, kun kyseessä on kissa.

Juuettä. Ja kohta tämä taas loppuu! Huomenna hosutaan vielä kouluradat. Jokainen sai päättää minkä radan haluaa mennä, ja Ope arvostelee. Karmeaa. Onneksi hyppytunnista sai voimaa!

Ja radan jälkeen Reinot ja jalkaan ja Reinofutiksen MM-kisoihin pelaamaan. Moiccu!

Mirva ja Jode.

Lapsi ja Lellu.