IMG_4169

Perjantai-illan huumaa. Valot laitetaan romanttisiksi radan kävelyn ajaksi.

IMG_4154

Ruotsissa simulaattorilla saa hypätäkin.

IMG_4157

Expossa oli esillä myös horsemanship.

Tämä este mittasi radalla hevosten hyppyjen korkeutta ja pituutta.

Tämä este mittasi radalla hevosten hyppyjen korkeutta ja pituutta.

For real, folks! Ihan erittäin vaikea ymmärtää, että minä, joka tuijotin 70-luvulla telsusta kuinka Chrisse Wegelius ylitti esteitä Hugo Simonin kanssa samalla radalla, olen nyt täällä. Ensireaktiot: HERRAJUMALA MITEN HIENOA!  Miten kaikki sitten tapahtui, hyvät ystävät? Kas näin: ajauduin viime vuonna tekemään töitä projektina Scanhorselle, joka rakentaa vuosittain Helsinki Horse Shown. Projekti meni melko kivasti ja jatkosta sovittiin. Jotta pääsisin syvemmälle asian ytimeen, Helsinki Horse Show päätti lähettää minut opintomatkalle Göteborgiin. Kyllä, kiitos!

Asuminen: sain huoneen Gothia Towersista, jossa asuvat KAIKKI. Hotelli on hieno ja sieltä pääsee sisäkautta halliin ja se sijaitsee aivan Göteborgin ytimessä. Hotellin ravintolat ovat oikein kivoja ja KOKO AJAN TÄYNNÄ. Kerroksia hotellissa on 23, ja ylimmässä nuoriso bailaa öisin. Itse katselin yöllä huoneeni VÄRITEEVEESTÄ Snabba Cash II sekä Lahden MM-hiihtokilpailujen uusintoja.

Expo ja varsinainen areena ovat erillisiä, jopa eri tahojen pystyttämät. Expo on niin iso, että sinne eksyy kevyesti vuorokausiksi. Ei liene sattumaa, että traileri/hevosautoalue on niin iso, sillä niissä voivat eksyneet yöpyä. Myytävänä on kaikkea satulahuovista tallipesukoneisiin. Westernillä on oma osionsa. Kiinnostavaa on se, että parhaat keppihevoskamat löytyvät Parkanon ratsutarvikkeen osastolta! On pinteliä, suojaa ja heinäverkkoa keppareille.

IMG_4148

Tämän kopin avulla suunnistimme Expossa.

Ruoka ei messualueella ole mitenkään ihmeellistä, aika lailla sämpylöillä näyttävät elävän. Iso plussa tulee toki Frozen Yoghurt -kontista, jossa jätskinsä voi kuorruttaa kaikilla mahdollisilla elintarvikeväreillä. Baareja ei alueella näytä juurikaan olevan. McDonalds on tehnyt hirveän aluevaltauksen ja myyvät McSnack-pisteissään kaikkea mitä suomalaisessa jäähallissakin menee eniten: hodareita ja pizzapaloja.

Tallialue on kuulemma melko kaukana itse areenasta ja tallialueita on kolme. Jotkut hevoset pelkäsivät käytävien kumimattoja niin, että ne piti peruuttaa areenalle. Pohjan on täällä rakentanut sama mies kuin meillä, eli se homma on hallussa.

Sitten katsaus ohjelmaan. Sitä on MERKITTÄVÄSTI VÄHEMMÄN kuin meillä. Iltashowssa on vain kaksi luokkaa ja väliaikanumeroita ei ole. Kansaa kannustetaan shoppaamaan kaikki luokkien välinen aika. Ratahenkilökunta on liikuttavan hidasta. Ne ISTUVAT radalla TUOLEILLA. Jos jotain putoaa/kaatuu/romahtaa, tyypit maleksivat kaikessa rauhassa nostelemaan kukkalaitteita ja puomeja. Ei kiirettä! Myöskin esteiden korjaus radalta on noin 10 kertaa hitaampaa kuin meillä. Ehkä siksi, että kaksi tuntia luokkien välissä on aika pitkä aika korjailla kamoja pois.

Pe-iltana näin Isabell Werthin. Nyt sekin asia on hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Vinkki muille Küriä harjoitteleville: on kiva jos musiikki sopii askeliin. Isabell ja hevosensa TANSSIVAT. Sori, kuvia ei ole siitä, koska akku loppui.

Pysy kanavalla: Gothenburg Horse Show Osa II heti huomenna! Jaksossa seikkailevat mm. Satu Liukkonen ja Niclas Aromaa!

IMG_4172

MEIDÄN NICLAS AROMAA YLITTÄMÄSSÄ ESTETTÄ, ARVATKAA HUUDETTIINKO!