qcxtzpd8rpj0ulqogmh0

Mounted Games: Melko napakkaa menoa!

IMG_4173

Niclas, urheuden etulinjassa, huonolla tuurilla.

 

Siis itse asiassa vietin käytännössä kolme päivää Göteborgin hevoshurlumheissä. Oli melko kivaa olla suomalaisena paikalla, koska: a) ei ollut juurikaan muita, en ainakaan kuullut härmää puhuttavan ja b) SUOMALAINEN Satu Liukkonen menestyi kaikkina päivinä aivan mahtavasti. Oli ihanaa olla se oudokki, joka kirkuu suomenkielellä JEEEEEE! Kyllä siinä Kevin Stautilla meni rytmi sekaisin, kun se istui takanani katsomossa.

Koko Show alkoi jo tiistaina ja heti kolmella koululuokalla. Niissä ruotsalaiset kisasivat parhaimmistaan. Keskiviikkona nähtiin ensimmäinen kans.väl. estekisa, 140 nuorikoille. Torstaina homma jatkui jo kv-esteillä ja GP-koululla. Ja siinähän vaiheessa SATU ”MEIDÄN SATU” LIUKKONEN jo karautti palkintopalleille sijoittuen 140-luokassa sijalle 7. Ja eipä aikaakaan kun Satu otti taas sijoituksen 7-vuotiaiden ralleissa sijoittuen 12. Hevosen omistaja oli merkitty luovasti Katja Kelistilaksi, vaikka onhan hän aiemmin tunnettu Katja Kuistilana. Noo, mitä näitä katjoja nyt on!

Joku siellä viilettää.

Joku siellä viilettää.

Lauantaina näin myös aivan uuden lajin, jonka nimi oli Mounted Games. Siinä oli neljä joukkuetta: Ruotsi, Irlanti, Sussex ja Sropshire. Mutta sanotaan näin että oli mistä oli, niin piakkoin saavat yhden varteenotettavan joukkueen lisää kilpakumppanikseen: meidät. Innostuttiin porukalla lajista niin, että ei kun ponikauppaan. Lajissa siis paahdetaan järkyttävää kyytiä kentän laidasta toiseen ja siinä välissä tehdään tarkkuutta vaativia tehtäviä. Vähän niin kuin agilitya, mutta aivan älytöntä kyytiä. Välillä noustaan ponin selästä pois ja sitten hypätään takaisin – täydessä vauhdissa! Upea laji, kerta kaikkiaan.

Ja sitten sivistyneempiin lajeihin. Gothenburg Trophyssä Satu ”Meidän Satu” Liukkonen taas näytti mistä suomalaiskana virtsaa. Sijoitus hevosella Gurra Hop oli 5.! Taakse jäivät mm. Robert Smith, Kevin Staut, Simon Delestre, Malin Baryard-Johnsson. Ja taas me huudettiin! Perjantain pääluokassa (150) Niclas Aromaa sai vain yhden aikavirheen, jotta putkeen meni sekin. Sunnuntain World Cupissa Aromaalla ei mennyt ihan yhtä hyvin. Pudotuksia tuli sen verran, että viisas mies päätti keskeyttää. Aamun ekassa luokassa Niclakselle sattui myös jonkun valtakunnan laskuvirhe. Istuin tässä vaiheessa vielä hotellihuoneeni puuterointitilassa ovi avoinna, jotta näen telkkarin. Ja kas: yhtäkkiä Aromaa lentää hevosen selästä suoraan päin tolppaa. Ilmeisesti jäivät molemmat eloon, koska sittemin NIclas vielä ratsasti World Cupissa.

Asiantuntijat (tädit) juovat kahvia (syövät frozen yoghurtia).

Asiantuntijat (tädit) juovat kahvia (syövät frozen yoghurtia).

World Cup osui samaan ajankohtaan Pullukan ja lapsen estekisojen kanssa. Hirveää. Voin kertoa, että kakka kurkki pyllystä koko ajan, milloin mistäkin syystä. World Cupin voitti ruotsalainen Henrik von Eckermann, ja arvatkaa mikä huuto! Muistinko mainita, että Rolf-Göran Bengtssonin pitkäaikainen kilpakumppani Casall ASK jäi näyttävästi eläkkeelle, ja silloinkin saatiin kuulla merkittävää ruotsalaishuutoa. Keksinkin siinä samalla, että tuohan on Pullukan seuraava aviomies, kunnes havaitsin, että ups, astutusmaksu 3700. No ei sitten.

JA TÄRKEISIIN: Pullukka hyppäsi kauden avauskisoissa kiireisesti 90-luokan ja täydellisesti 100-luokan! Lapsi ja hefoinen tulivat ykkösiksi! Räjähdän ylpeydestä. Ehkä mun kannattaakin olla aina jossain muualla, kun kotona kisataan.

IMG_4119

Kattokaa miten Pullukka tuijotteli haaveellisesti ikkunasta koko ajan kun mä olin pois.

APUA MITEN HIENOJA NE ON! RAKKAUS!

APUA MITEN HIENOJA NE ON! RAKKAUS!