Käsi ylös kuka on yrittänyt soittaa kengittäjälle tänä kesänä, ja se ei vastaa? Ahaa, siellä yhden käsi ei noussut, kukas se teidän kengittäjä on? Ahaa, kengität itse, ymmärrän.

Miten tämä tilanne voi olla näin, siis säännönmukaisesti, vuosisadasta toiseen, paikkakunnasta riippumatta? Ruotsissa on kuulemma sellaisia kengitysfirmoja, jossa on joku yks Åsa joka vastailee puhelimeen, ottaa asiakkaan tarpeen ylös, rimpauttaa jollekin kengittäjistä ja pistää ukon matkaan. Ehdotin meidän tallilla, että rupeenko pyörittään tällasta kengittäjärinkiä. Kaverit nauro, hahhaa, mutta entäs ne, jotka juopottelee? Siis mitä. No jos juoppo ei pääse kengittämään, niin josko se seuraava sitten pääsis? Sitten tämä Åsa, eli minä, lähettelis laskut ja makselis kengittäjille. Helppoa.

No ei se nyt käy kun ei se nyt käy. Ollaanko me asiakkaina niin kertakaikkisen helvetillisiä, ettei kengittäjät halua tulla? Pitäiskö tässä pikkasen kiahauttaa kaffetta ja vääntää vehnäset? Jos se auttaa, olen heti leipomassa. Mikäli kengittäjä on vetävä, muunlaisetkin palvelut ovat sovittavissa.

Meidän hevo on sylkässyt kesän aikana viikon välein kummankin etukengän laitumelle. Mitä se sinne niitä sylkee, eihän niitä löydä! Laitoin jopa kaksi lasta etsimään, sanoin, että voittaja saa jätskin. Ostin jätskin anyway.
No, nyt alkaa ne takakengätkin repsottaa, mutta kenkämiestä en vaan saa kiinni. Tuskien taival.

Tässä käy pian niin, että hevonen laiskistuu, kun ei pääse liikkeelle, koska kengät repsottaa. Kunto huononee, meikäläisen läskit alkaa kerääntyä ja naama menee kireeks. Muut ihmiset alkaa kattoon huonosti ja elämä lähtee raiteilta. Kaikki tämä siksi, että kengittäjä ei vastaa.