Sain organisoitua vapaapäivälleni ajan hevosen fysioterapeutille ja eläinlääkärille. Yhdistelmä kuulostaa hyvältä, ei vähiten siksi, että fyssarina toimii Heli Hyytiäinen. Tähän kohtaan tulee aplodit. Onneni jatkui: sain lainaksi maailman kaikkien aikojen hienoimman hevoskuljetusauton, jota saa ajaa B-kortilla! Siinä on kamerakin, mistä voin pällistellä hevostani koko matkan, jos en viitsi tuijottaa tietä!
Ja sitten syihin, miksi matkustamme Viikkiin: hevonen on oudon epätasainen takaa. Ristilaukkailee ja on vinksallaan. Haluan selvyyden.

Menin aamulla tallille hyvissä ajoin, sillä kopukan häntä oli pakko pestä. Se ei ollut enää kimon häntä, se oli yönmustan mustalaishevosen häntä. Olis siinä ollu lääkärillä ihmettelemistä, kun hännän tilalla on nippu mustia, pahanhajuisia raippoja. Läksimme kohti Viikkiä klo 9.15 ja olimme kohteessa tasan klo 10. Niin kun oli sovittu.

Seuraavat 5 tuntia taivuteltiin, paineltiin (palpoitiin), piikitettiin ja annettiin sähköshokkeja. Tulos: hevosella on vaimeahko kinnerpatti, johon piikitys auttoi. Selässä sen sijaan on rangan muutoksia. Syy: vääränlainen satula. Ihanaa. Satulashow jatkuu! Fyssari-Heli tulee katsomaan, että löydetään sopiva. Kauan eläköön fyssari-Heli!

Sain kaupantekijäisiksi ohjeet kävelytykseen, sähköshokkimasiinan ja käyttöohjeet ja Metacamia. Näillä vedellään seuraavat 2 viikkoa. Hyvästi ratsastusharrastus!

Kerron huomenna lisää, kun olen antanut ITSE ensimmäiset sähköshokkihoidot hevoseni selkälihaksiin!