Heti otsikon kirjoitettuani mietin, että missä iässä tytöttely muuten tulee lopettaa? Onko se 18? Mitä jos tuntee itsensä tytöksi vielä sen jälkeenkin? Entäpä jos olen edellenkin tyttö, nykyään vain vanha tyttö? Oli miten oli, tässä on se riski, että kun puhun itsestäni tyttönä, voin loukkaantua, mutta kun otsikko ei ole ollenkaan niin hauska, jos se on kolme hevosta ja naisoletettu tms.

Elikkästen elikkäs. Eilen tallilla oli kummallinen päivä. Lapsi oli kiipaisemassa elpyneen Masan selkään, kunnes havaittiin, että eihän sen toinen takanen liiku mihinkään. Lonkkaan saatu tälli olikin äitynyt uudestaan. Oli niin kipeä, ettei meinannut karsinassa malttaa ottaa askelta. Siitä sitten kipulääkehommiin. Onneksi se auttoi, ja eläin yletti heinälle. Lapsella meinasi kuppi kaatua, koska tulevaisuuden kilparatsu on edelleen reservissä. Sanoin, että koita nyt pikku hiljaa ymmärtää, että näissä hommissa mikään ei ole varmaa, paitsi epävarma. Että otetaanpa katsanto näihin terveisiin, pulleisiin yksilöihin.

Mennään jo! Haluan lisää purkkaa.

Valkoinen pullea tyttö on hyvävointinen. Häntä harjatessani meinasin tosin kauhistua, kun lavassa repsotti karmea siivu nahkaa. Yritin siinä ihmetellä, että miten tuollainen palkeenkieli voi olla, miksei ole verta missään. Sitten aloin nyhtää palkeenkieltä, ja kas, sepä olikin PURKKAA. Rouva oli kaiketi kieriskellyt tarhassa, ja sinne ripoteltu hiekotushiekka saatta sisältää ylläreitä. Hilpan tarhasta löytyi mm. ruostunut auton avain. Kaverin tarhasta löytyi viime keväänä barbin pää, ja syksyllä muu kroppa. Odotan, että Kyllikki Saaren murhan johtolangat löytyvät any day now. Mutta siis Pullukalla oli purkkaa lavassa, koska miksei.

No niin, rouvaa sitten suihkuteltiin paitsi siisteyden, myös viilennyksen vuoksi. Kiitoksena siitä hän piehtaroi piakkoin itsensä taas harmaaksi.

Kun se Masa sitten jäi urheiluttamatta, otinkin Hilppaa riimusta ja pääsin, että nyt jatkuu ratsun ura. Satula selkään ja sillai. Mentiin uhkarohkeasti ulos, ja lapsi selkään. Hilppa oli jo ihan kyllästynyt – osaanhan mä tän jo! Ei mitään ihmettelyä miltään kantilta. Käveltiin sitten kenttä ympäri ja siitä vielä tallin pihaan. Melkein kuin maastossa oltaisiin oltu! Hilppa ei ollenkaan tajunnut mistä me vouhotettiin. Hän tiesi olevansa erinomainen.

Tulin tuolta kaukaa tähän.

Joko saa lähteä.

Lopettakaa herran tähden se jatkuva läpsiminen.

Tänään Masa oli vähän parempi, joten uskaltanen lähteä huomisen jälkeen AIKUISTEN KESÄLEIRILLE Portugaliin. Luvassa lusitanoja, dressagea, laatuseuraa (kavioliittolaisia) ja pittoreski ympäristö. Koska olen viisas, kävin hankkimassa sivistyneet vehkeet Hipposportista.  Vanhat housuni olivatkin vielä ihan jees, mutta kenkäjaosto oli niin hirveä, että päädyin hankkimaan uudet saappaat, ruskeat DeNirot! Niihin mätsäävät hanskat myös, tietysti. Lapsi kysyi mihin tarvitsen uusia saappaita. Vastasin kuin aikuinen: ”Ole hiljaa.”

Seuraava raportti tulee kohteesta! Bom dia!

Jos tämä henkilö ei ole riittävän sivistyneesti pukeutunut, niin kuka on?