Päivän sana on vakuutus! Voi hyvä ihme, että on kuulkaa sekava tilanne nyt. Ja ei, en edes puhu hevosen vakuutuksesta. Minähän putosin joskus marraskuussa hevosen seljästä persiilleni. Silloin ei sattunut, mutta matkan varrella alkoi juilia. Pää pysyi tällä kertaa pois katastrofialueelta, eli pelkkä selkä alkoi ilmoitella itsestään. Kun olin aikani rautakankena ratsastellut, päätin ENSIMMÄISTÄ KERTAA ELÄMÄSSÄNI hakeutua selän röntgeniin. Pelotti.

Kuva vuodelta 2019, jolloin pää kolahti.

Ennen kun läksin lääkäriin, tajusin kurkistaa Ratsastajainliiton sivuilta miten homma hoituu. Liiton Lähi-Tapiola -vakuutuksellahan se! Olin lisäksi ottanut lisäturvan, joten luulisi asian oelvan hallussa. Kun en selailustani huolimatta ihan saanut kiinni mitä minun JUURI NYT pitää tehdä, soitin liittoon. Siellä puheluuni vastasi varsin mukava nainen, joka yritti parhaansa mukaan jeesiä. Käytännössä kuitenkin menin lääkäriin, selkäni kuvattiin ja maksoin itse. Osasin kaiketi täyttää asianmukaiset kaavakkeetkin, koska sain tänään viestin, että KORVAUSHAKEMUKSENNE ON KÄSITELTY JA RAHA ON MATKALLA TILILLE. Jes! Sain riittävän hyvän asiakaskokemuksen, enkä raivareita. Hienoa!

Mutta! Nytpä liitto onkin solminut uuden vakuutussopimuksen ja vaihtanut firmaa. Uusi kumppani on Pohjola, jonka kanssa Forstén sai puheenjohtajuutensa viimeisillä metreillä solmittua hienon sopimuksen. Pohjola lähtee sponsoroimaan mittavaa Pohjola-sarjaa, joka on uusi esteratsastuksen kilpasarja maassamme, ja se kattaa kaikki kilparatsastuksen tasot. Se on upeaa! MUTTA: samaan aikaan ratsastajien vakuutusehdot heikkenivät merkittävästi. Ymmärrykseni mukaan nollan euron omavastuu lensi ikkunasta ulos ja tilalle tuli 100 euron omavastuu. Muitakin heikennyksiä tuli. Eli: ole tarkkana mikä vakuutus todellisuudessa kannattaa ottaa lajiasi silmällä pitäen! Liiton vakuutushan tulee kaupan päällisenä, jos liityt seuraan.

Porukassa kaikki on hauskempaa! Kuva Kavioliittoleiriltä 2019.

Toisaalta, käsi ylös kuinka moni liittyy seuraan saadakseen vakuutuksen? Ehkä se ei ole pääsyy kenelläkään. Seuraan liitytään, jotta ollaan osa porukkaa, ja jotta saadaan kehitettyä oman tallin toimintaa. Niin että yksi vakuutus sinne tai tänne? Vai? Kertokaa, mitä mieltä olette!

Ja huom! Jos ratsastusonnettomuutesi tapahtui 2020, Lähi-Tapiola korvaa, jos se tapahtui 2021, Pohjola ”korvaa”. Riippumatta siitä milloin ilmoitat onnettomuuden.

Itse olenkin päässyt nyt melko vähillä läheltä pit i-tilanteilla, koska olen keskittynyt kävelemään hevosen kanssa. Uhkaavin tilanne oli, kun vedin lipat niin nopeasti hevosen eteen, etten oikein itsekään tajunnut. Hilppa tuijotti yhtäkkiä yläviistosta, että mitä sä siellä teet? Enää vajaa kaksi viikkoa, niin saamme aloittaa ujon treenailun. Siis JOS Hilpan kintereet ovat elpyneet.

Ja nyt hei: NAUTTIKAA LUMESTA JA VAROKAA HIIHTÄJIÄ! Ne on pahempia kuin pyöräilijät!

Tuorein otos Nti Potkamosta.