Kuka toi mies on, hei.

Kuka toi mies on, hei.

Panostin hevoseen, niin kuin kuka tahansa espoolainen perheenäiti. Tilasin hälle ihmemies Jaanus Nogenen. Olin kuullut Jaanuksen kyvyistä jo useammaltakin taholta. Mies on kuulemma opiskellut lääketiedettä vuosia, kunnes tajusi, että perhana, vaihtoehto on minun juttuni ja vaihtoi kulmaa. Opiskelikin akupunktiota, kranio-sakraalihoitoa, eläinhierontaa ja refleksologiaa.  Minäpä pistin viestiä menemään. Nyt se Jaanus sitten tuli. Ensin katseli Pullukkaa liikkeessä (lapsi selässä, estetunnin jälkeen) ja totesi: ”eihän se kauheasti nostele noita takasiaan.” Juu, ei nostele. Esteen päällä tarpeen tullen nostelee.

Hevosen takajalka rusetilla.

Hevosen takajalka rusetilla.

Jaanus3

Hei! Toi jätkä vetää hännästä!

Jaanus4

Mitä se nyt väsää.

Sitten käytävälle asentoon. Lantio kartoitettiin heti hieman epäsymmetriseksi, mutta se ei kuulemma ole kuolemaksi. Jalat käytiin läpi yksi kerrallaan. Jaanus heilutteli jalkoja tosi rempseästi, näytti ihan hullulta. ”Tosi joustava hevonen tämä. Voi laittaa vaikka rusetille.” No se oli kiva kuulla! Selästä paineltaessa löytyi yksi kipupiste. Siihen etsittiin syytä satulasta. Saattoi löytyä, vaan saattoi olla löytymättäkin. Päädyttiin laittamaan Mattes-viipaletta hiukka enemmän satulan alle. Josko se siitä sitten. Myös etukainaloissa oli lihasjumia. Jaanus sanoi, että jos tämä jumi jatkuu, on luvassa jännevamma. Näitä kannattaa siis hieroa ja hoitaa ja laittaa vaikka Arnikaa yöksi. Minähän laitoin.

Ennen kun Jaanus laittoi akupunktioneulat, hän vielä rusautti Pullukan kaulan kumpaankin suuntaan oikein kunnolla. Olisitte nähneet Pullukan ilmeen! ”Hei oikeesti, äijä, mulla lähtee taju!” Mutta ilmeisesti se tuntui kuitenkin loppujen lopuksi niin hyvältä, että Jaanus jäi eloon. Ja hevonen myös. Niskakin narautettiin kohdilleen. Siinä tiimellyksessä Jaanus laittoi myös nyrkin ulkokautta Pullukan mahaan ja sanoi: ”Jos sillä on maha kipeä, saan kaviosta.” Ei ollut. Jaanus jäi eloon.

Jaanus5

Olen pelkkä omistajani neulatyyny.

Hoidon tehtyään Jaanus luetteli arvionsa: Kokonaisuudessan ei kovinkaan huono tilanne, pientä laittoa siellä täällä. Luuli pahemmaksi. Liikunta kaikin puolin plussaa. Saattaa olla kipeä muutaman päivän, syötä sille pajua (luonnon kipulääke) tai tuikkaa kipulääkettä. Tai sitten annat olla. Kyllä se siitä suttaantuu. Viisas hevonen. Voisin tulla kuukauden päästä tutustumaan taas tilanteeseen.

 

Tervetuloa! Voin suositella.