Tässä on rakkaus kyseessä.

Suuri osa hevoshulluista odottaa koko elämänsä sitä hetkeä, kun SE hevonen hörähtää kuullessaan äänesi. Suurimmalle osalle tämä ei tapahdu koskaan. Moni pyrkii tilanteeseen viekkaasti tarjoamalle hevoselle ruokaa. Se on lyhin tie ahneen hevosen kohdalla. Kaikkihan me haluamme olla hevosen rakastamia! Mitä se sitten tarkoittaakin.

Tänään Lapsi kävi pikaisesti heittämässä Hilpan laitumen viereen riimun, joka oli viime tervehdyskäynnillä jäänyt käteeni. Tokihan Lapsi oli iloinen kun näkee Hilpan pitkästä aikaa. Paitsi että ei. Hilppa hengasi kuulemma kahden kaverinsa kanssa (josta toista veteli vielä turpiin maanantaina) kaukana takalaitumella. Eivät kuulemma syöneet edes, mutta hengailivat vaan – KESKENÄÄN. Lapsen piipahdus ei herättänyt herrasväessä minkäänlaista liikehdintää. Ilmeisesti Hilppa tajusi, kun sanoin sille maanantaina, että saat olla vielä viikon. Lapsi huusi lähtiessään ”Pitäkää tunkkinne!”

Tässä tunkkimuijan rakkautta hakemassa. Ohi menee.

En muista, että Hilppa olisi minunkaan kohdallani mitenkään erityisen rakastuneen oloinen. Se on sitä kaikkien kohdalla. Se on kiva heppa. Sen sijaan äitinsä Pullukka oppi melko nopeasti reagoimaan, kun huusin aina kovaan ääneen ”HEPPA” tullessani paikalle. Se reagoi siihen myös juhannuksena. Jestas, että se lämmitti!

Olen huomannut, että hevoset rakastuvat päätä pahkaa hieman jäykkiin mieshenkilöihin. Esimerkiksi Juhani Eho, joka ratsasti kilpaa minun nuoruudessani, oli hevosten suuri suosikki. Aina, kun Juhani tuli talliin, hevoset seisoivat tanassa ja hymyilivät. Hyvä, ettei joku lakaissut lattiaa. Arvaan, että kyse on jonkun valtakunnan kunnioituksesta, puolin ja toisin. En millään usko, että silkalla lepertelyllä pääsee hyviin tuloksiin. Hevonenhan ei ole ihminen. Ihmisen kohdalla voi saada merkittäviäkin asioita aikaiseksi, jos työntää häneen ruokaa ja jaksaa lässyttää.

Siinäpä sitä onkin pähkinää purtavaksi seuraavaksi kolmeksi kymmeneksi vuodeksi! Miten saada hevonen ihastumaan minuun? Entäpä suorastaan rakastumaan? Vai onko se itse asiassa todella typerä toive? Mitä hyötyä siitä on? Tekeekö se HEVOSEN onnellisemmaksi? No ei. Joten unohdetaan koko homma. Yritetään vaan tehdä niiden elämä mahdollisimman mukavaksi HEVOSTEN NÄKÖKULMASTA.

Hevoshierontakurssi etenee! Kohta päästään jo opettelemaan hevosen lihaksisto ulkoa! t. nimim. Helppo homma

Tässä koko jengi rakastaa ristiin.